Επικαιρότητα

Αυστραλία: ηλιακό tuk tuk

Αυστραλία: ηλιακό tuk tuk Παραγωγός ηλιακών προϊόντων στην Αυστραλία, η Star 8 Solar, έχει αναπτύξει ένα νέο tuk tuk, το SolarTuk, το οποίο λειτουργεί με τη χρήση ηλιακής ενέργειας από την οροφή του, σύμφωνα με την Emma Fitzpatrick του Clean Technica.

Τα Tuk tuks ή rickshaws είναι μια βασική μορφή αστικών μεταφορών σε πολλές χώρες, αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες, αλλά κάνουν την εμφάνισή τους και στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία για τουριστικούς σκοπούς. Πρόσφατα οι κυβερνήσεις των αναπτυσσόμενων χωρών (όπως η Κίνα) έχουν αρχίσει να απαγορεύουν ή να περιορίζουν τα βενζινοκίνητα rickshaws, λόγω των εκπομπών και της ποιότητας του αέρα.

Η Star 8, υποστηρίζει ότι είχε σημαντικές προσφορές από χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, το Μπαγκλαντές, η Νότια Αφρική και η Νιγηρία, καθώς και πολλά ενδιαφερόμενα μέρη από την αυστραλιανή τουριστική βιομηχανία.

Ο δημιουργός του προϊόντος, Διευθύνων Σύμβουλος της Star 8, Jacob Maimon, ήρθε με την ιδέα μετά από διακοπές στο Βιετνάμ, όπου παρατήρησε ότι οι οδηγοί tuk tuk βάζουν μόνο μικρές ποσότητες της βενζίνης στο ρεζερβουάρ κάθε στιγμή.

Ο Maimon σχεδίασε ο ίδιος το SolarTuk και στη συνέχεια συμβουλεύτηκε με μηχανικούς για να κατασκευάσει το προϊόν.

Η Star 8 κατασκευάζει τώρα ένα εργοστάσιο στην Καμπότζη, όπου η οριστικοποίηση του προϊόντος θα έρθει σε τέσσερα διαφορετικά σχέδια και τρεις διαφορετικούς κινητήρες, 650cc, 800cc και 1000cc.

Τα σχέδια θα διαθέτουν μια σειρά από, ένα ενιαίο, ελαφρύ, μονο-κρυσταλλικού εύκαμπτο φύλλο οροφής με απόδοση μισό kW, ένα απόδοσης 800 watt, διπλής οροφής, όπου μία βγαίνει συρταρωτά από την άλλη, μια 1 kW διπλή οροφή και μία 1 kW διπλή οροφή με πόδια.

Οι δύο μπαταρίες επιτρέπουν τη μια να φορτίζει, ενώ η άλλη να βρίσκεται σε χρήση. Οι μπαταρίες δεν προσφέρουν ενέργεια μόνο στο tuk tuk, αλλά μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν ως γεννήτριες, φέρνοντας καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια σε οικογένειες που δεν είχαν προηγουμένως πρόσβαση σε επαρκή θέρμανση, φωτισμό, μέχρι και μαγείρεμα.

 

Πηγή:http://www.4green.gr