Επικαιρότητα

Ξεκινά η εκστρατεία ECOMOBILITY 2013-2014

Ξεκινά η εκστρατεία ECOMOBILITY 2013-2014 Κάλεσμα έστειλε το ECOCITY προς τα Γυμνάσια των μεγάλων πόλεων της χώρας, για να δηλώσουν συμμετοχή στη νέα περίοδο της εκστρατείας ECOMOBILITY για τη σχολική χρονιά 2013-14.

Η ενδέκατη περίοδος της εκστρατείας ξεκίνησε μετά την αποστολή της εγκυκλίου, που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και τη γνωστοποίηση που ακολούθησε στα Γυμνάσια.

Στην Εκστρατεία ECOMOBILITY 2013-14, μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίων, από όλη τη χώρα. Έργο τους θα είναι να ερευνήσουν τα προβλήματα, που προκαλούν οι συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους και οι συνθήκες που επικρατούν στην πόλη τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις και να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους, που θα καταθέσουν στη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων με τι παρουσία εκπροσώπων από τις Τοπικές Αρχές και τους Φορείς κάθε πόλης, στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στη Τελετή Απονομής των Βραβείων που θα γίνει στις 5 Απριλίου 2014, στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τη παρουσία όλων των συντελεστών.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, γίνεται υποδοχή των Αιτήσεων Συμμετοχής των Γυμνασίων από την Γραμματεία του προγράμματος.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr