Επικαιρότητα

Μοιράζουν δωρεάν φωτοβολταϊκά σε άπορους

Μοιράζουν δωρεάν φωτοβολταϊκά σε άπορους Είναι πλέον επισήμως αναγνωρισμένο ότι η ηλιακή ενέργεια εκτός από "καθαρή" είναι και πιο φθηνή από αυτή που παράγεται με τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Ωστόσο, ένα σημαντικό θέμα για ανθρώπους με χαμηλές ή και ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες είναι η επένδυση που πρέπει να κάνουν προκειμένου να έχουν την ηλιακή αυτή ενέργεια.

Μια μη κερδοσκοπική οργάνωση από τις ΗΠΑ, η GRID Alternatives, έχει αναλάβει μια σημαντική πρωτοβουλία: εφοδιάζει και εγκαθιστά δωρεάν φωτοβολταϊκά πάνελ σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος προκειμένου να μπορούν να ωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της φθηνής ηλιακής ενέργειας. Πολλοί άνθρωποι - ακόμη και χωρίς εξειδικευμένη γνώση- έχουν σπεύσει ως εθελοντές και εγκαθιστούν τα πάνελ αυτά στα σπίτια των άπορων οικογενειών.

Μέχρι στιγμής η οργάνωση έχει εγκαταστήσει πάνελ σε περισσότερα από 3.600 σπίτια στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Υπολογίζεται πως μέσα σε ένα χρόνο οι οικογένειες αυτές θα δουν τους λογαριασμούς του ρεύματος να μειώνονται κατά 50%!

 

Πηγή:http://www.news.gr