Επικαιρότητα

Έκθεση για το Παθητικό Κτίριο

Έκθεση για το Παθητικό Κτίριο Με κεντρικό μήνυμα «Παθητικό Κτίριο: ΠΑΘΟΣ για εξοικονόμηση ενέργειας και ποιότητα ζωής», το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου (ΕΙΠΑΚ) διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Συνέδριο για το Παθητικό Κτίριο, μαζί με την πρώτη έκθεση παθητικών συστημάτων PassiEXPO, στις 25 & 26 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Στόχος της PassiEXPO, του Συνεδρίου και των τεσσάρων εξειδικευμένων εργαστηρίων που θα γίνουν, είναι να φέρουν μαζί ευρύ κοινό και επαγγελματίες, ενημερώνοντάς τους για το Παθητικό Κτίριο και την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και για όλες τις εξελίξεις πάνω στα νέα υλικά, projects και πρακτικές εφαρμογές του παθητικού κτιρίου, στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Και τις δύο ημέρες (Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Οκτωβρίου), στο Κτίριο «Μηχανουργείο» της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, η έκθεση PassiEXPO θα είναι δωρεάν και ανοιχτή για το ευρύ κοινό, με τη συμμετοχή των σημαντικότερων εταιριών του κλάδου των παθητικών συστημάτων δόμησης και τεχνολογιών ενεργειακής αποδοτικότητας, ενώ σε έκθεση φωτογραφίας θα παρουσιαστούν έργα, που υπάρχουν, σχεδιάζονται και υλοποιούνται, στην Ελλάδα, σύμφωνα με το πρότυπο του παθητικού κτιρίου.

Την Παρασκευή (25/10), θα γίνουν τέσσερα εκπαιδευτικά εργαστήρια (workshops), όπου κορυφαίοι ειδικοί, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα καλύψουν τις βασικές θεματικές ενότητες υλοποίησης του παθητικού κτιρίου:

Το νέο λογισμικό ενεργειακού ισοζυγίου κτιρίου PHPP Ver. 8, το πιο αξιόπιστο λογισμικό στατικής ανάλυσης ενεργειακής απόδοσης κτιρίου στον κόσμο.

Ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η τοποθέτηση κουφωμάτων σε παθητικά κτίρια.

Η αεροστεγανότητα και ο μηχανικός αερισμός κτιρίου με ανάκτηση ενέργειας. Ο νέος τρόπος για άριστη εσωτερική ατμόσφαιρα στο κτίριο.

Η χρηματοδότηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων. Η σίγουρη επένδυση για μια ζωή με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

 

Πηγή:http://www.energyin.gr