Επικαιρότητα

Ψηφίστηκε Επί της Αρχής το Νέο Νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

Ψηφίστηκε Επί της Αρχής το Νέο Νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ Το τέλος διακοψιμότητας - μέτρο το οποίο εισάγεται στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες - θα έχει αναλογικό χαρακτήρα, δεσμεύτηκε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή.

Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός κατά τη συζήτηση στη Βουλή, απαντώντας στην κριτική που επιφύλαξαν στη ρύθμιση οι αρμόδιοι φορείς και βουλευτές - που τοποθετήθηκαν στην Επιτροπή επί του σχεδίου νόμου - «αυτό το οποίο κοιτάμε και θα κοιτάξουμε είναι να γίνει αναλογικότερο το μοίρασμα του βάρους της διακοψιμότητας».

Επίσης, απέναντι στον ισχυρισμό ότι με την διάταξη αυτή επιδιώκεται να επιδοτηθούν ενεργοβόρες βιομηχανίες επιβάλλοντας πρόσθετα τέλη στις ΑΠΕ, ο κ. Παπαγεωργίου αντέτεινε ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν χιλιάδες εργαζόμενους.

Τέλος, αφού είπε ότι σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να ενημερώσει για περισσότερα σχετικώς με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, τόνισε ότι θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

 

Πηγή:http://www.energia.gr