Επικαιρότητα

Διάκριση για επιχειρήσεις με περιβαλλοντικό έργο

Διάκριση για επιχειρήσεις με περιβαλλοντικό έργο Ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίνονται για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις προκρίθηκαν, έπειτα από σχετική διαδικασία αξιολόγησης, για να συμμετάσχουν στο θεσμό ευρωπαϊκών βραβείων για το περιβάλλον όπου και θα έχουν την ευκαιρία να αποσπάσουν διάκριση μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών της Ευρώπης.

Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2011-2012, από την αρμόδια επιτροπή.

Ο συντονισμός και η απονομή των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), σε συνεργασία με εκπροσώπους φορέων της Πολιτείας, κλαδικών και επιστημονικών φορέων.

Οι τρεις κατηγορίες στις οποίες διαγωνίστηκαν οι υποψήφιες επιχειρήσεις είναι:

Α. Βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης (Management award for sustainable development)

Β. Βραβείο Προϊόντος (Product Award for sustainable development)

Γ. Βραβείο Διεργασίας (Process award for sustainable development)

Δ. Βραβείο Διεθνούς Επιχειρηματικής Συνεργασίας (International Business Cooperation award for sustainable development)

Οι εταιρίες που προκρίθηκαν για τις περιβαλλοντικές τους δράσεις και θα συμμετάσχουν στα European Business Awards for the Environment είναι οι εξής, κατ’ αλφαβητική σειρά:

Στην πρώτη κατηγορία: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΕΗ, BSH ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, VITEX

Στη δεύτερη κατηγορία: FRIGOGLASS, NANOPHOS, ROLCO-VIANIL, VITEX

Στην τρίτη κατηγορία: ΑΡΓΩ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, AMALIA HOTELS

Στην τέταρτη κατηγορία: J&P AVAX

Η τελική κατάταξη των εταιριών για την απόσπαση του 1ου, 2ου 3ου και 4ου Βραβείου στην κάθε κατηγορία θα ανακοινωθεί επίσημα στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2012, στην Αθήνα.

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr