Επικαιρότητα

Ηλιακοί φορτιστές για laptop και κινητά

Ηλιακοί φορτιστές για laptop και κινητά Ακόμη κι αν είστε σε μια παραλία ή στο δρόμο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πως θα φορτίσετε το laptop ή το κινητό σας… γιατί πλέον υπάρχουν οι ηλιακοί φορτιστές! Απλοί, οικονομικοί και πολύ εύκολοι στη διαχείριση, οι φορτιστές «έκτακτης ανάγκης» μας δίνουν τη λύση για μην «μείνουμε» από μπαταρία τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας.

Αποτελώντας μια εναλλακτική για όσους βρίσκονται συχνά μακριά από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και για όσους λατρεύουν το camping και τις υπαίθριες δραστηριότητες.

Αποθηκεύοντας την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια στην εσωτερική του μπαταρία, ο ηλιακός φορτιστής μπορεί να ξαναδώσει «ζωή» σε μια μεγάλη ποικιλία από φορητές συσκευές, όπως i-phone, laptop, κινητά, ψηφιακές μηχανές και mp3 players. Πρόκειται για ένα gadget, το οποίο μετατρέπει την ενέργεια του ηλιακού φωτός σε ηλεκτρική, με τη συμβολή ενός φωτοβολταϊκού συλλέκτη.

Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια για μεγάλες περιόδους, διαθέτει και ένα φορτιστή AC, ο οποίος αν συνδεθεί σε μια USB θύρα ενός υπολογιστή, φορτίζει κανονικά τη μπαταρία του (από ιόντα λιθίου). Όχι μόνο εύχρηστοι αλλά και φιλικοί για το περιβάλλον, οι ηλιακοί φορτιστές κάθε είδους καταφέρνουν να εξοικονομήσουν την πολύτιμη ενέργεια και να προτείνουν μια εντελώς οικολογική ιδέα.

 

Πηγή:http://www.flowmagazine.gr