Επικαιρότητα

To μεγαλύτερο ανακόντα του κόσμου φωτογράφησε Ελβετός δύτης

To μεγαλύτερο ανακόντα του κόσμου φωτογράφησε Ελβετός δύτης Ελάχιστα ερπετά προκαλούν τόσο φόβο όσο τα Ανακόντα και γι' αυτό ευθύνεται σε ένα βαθμό η ομώνυμη blockbuster ταινία του '97. Ωστόσο στην πραγματικότητα, τα Ανακόντα είναι το ίδιο ακίνδυνα (ή επικίνδυνα) με τα υπόλοιπα φίδια και μάλιστα μπορούν να αποτελέσουν ένα εντυπωσιακό αντικείμενο παρατήρησης λόγω του μεγέθους τους, όπως το τεράστιο Ανακόντα που βρέθηκε πρόσφατα σε δάσος της Βραζιλίας.

Σε μια πρόσφατη κατάδυση ο βιολόγος και φωτογράφος Ντάνιελ ντε Γκρανβιλ είχε την ευκαιρία να καταγράψει τα Ανακόντα στο φυσικό τους περιβάλλον και μάλιστα βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα καταγεγραμμένο Ανακόντα, μήκους τουλάχιστον 8 μέτρων. Ωστόσο δεν ήταν τόσο τρομακτικό όσο φαντάζεστε, αφού στην πραγματικότητα, όπως λέει ο Γκράνβιλ τα Ανακόντα είναι στην πραγματικότητα πολύ ντροπαλά προς τον άνθρωπο, και μας φοβούνται πολύ περισσότερο απ' ότι εμείς αυτά.

Ο Γκρανβιλ μαζί με τον Ελβετό υποβρύχιο φωτογράφο Φράνκο Μπάφι φωτογράφιζαν τους υγρότοπους της Βραζιλίας, αλλά αυτό που τελικά εντόπισαν, ξεπερνούσε κάθε προσδοκία.

Η ομάδα κατάφερε να κολυμπήσει μαζί με το γιγάντιο Ανακόντα για περίπου μία ώρα, το οποίο μάλιστα δεν έδειξε καθόλου επιθετικές διαθέσεις. «Είναι μια πολύ ανεκτικό ζώο», λέει ο Γκράνβιλ.

Όταν οι φωτογραφίες διέρρευσαν στο Facebook, διαδόθηκαν ταχύτατα μεταξύ των χρηστών στη Βραζιλία και πολλοί σχολιαστές αντέδρασαν στις εικόνες με ένα αίσθημα δυσπιστίας, ωστόσο ο Γκρανβιλ έσπευσε να τεκμηριώσει την αυθεντικότητα των φωτογραφιών προσθέτοντας ότι, ενώ τα φίδια μπορεί να είναι πολύ λιγότερο απειλητικά από τους περισσότερους ανθρώπους είναι πολύ σημαντικό να τα αντιμετωπίσουμε με σεβασμό.

 

To μεγαλύτερο ανακόντα του κόσμου φωτογράφησε Ελβετός δύτης

To μεγαλύτερο ανακόντα του κόσμου φωτογράφησε Ελβετός δύτης

Πηγή:http://www.iefimerida.gr