Επικαιρότητα

Δ. Πατρέων: Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία το ECOMOBILITY WEEK 2013

Δ. Πατρέων: Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία το ECOMOBILITY WEEK 2013 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του διημέρου 21 και 22 Σεπτεμβρίου, όπου η Πάτρα επέλεξε να δει με μια διαφορετική ματιά τη μετακίνηση όλων, με αφορμή τις δράσεις, που ήταν αφιερωμένες στη βιώσιμη μετακίνηση και στην αγάπη για την πόλη.

Στόχος των εκδηλώσεων του προγράμματος, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Πατρέων και ειδικότερα, τις Αντιδημαρχίες Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας-Πρόνοιας και Έργων, Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού στο πλαίσιο της Εκστρατείας ECOMOBILITY, ήταν να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς, στα ποδήλατα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε μια διαδρομή από το Ρωμαϊκό Ωδείο στον Γαλλικό Μόλο με την καθοδήγηση τωνPatrinistasκαι του μουσειολόγου και συντηρητή έργων τέχνης Ξενοφώντα Παπαευθυμίου. Παράλληλα η πλ. Γεωργίου γέμισε με περίπου 250 μαθητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του του Patras Streetball Festival για έναν αγώνα μπάσκετ 3on3. Ξεχωριστή νότα το Σάββατο το απόγευμα έδωσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, αγκαλιάζοντας όπως πάντα τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, κάνοντας ένα πλούσιο και ευφάνταστο διαδραστικό παιχνίδι κυκλοφοριακής αγωγής.

Το διήμερο των εκδηλώσεων έκλεισε με την Κυριακάτικη ποδηλατάδα, με αφορμή του εορτασμού της«Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο». Έτσι λοιπόν, 200 άτομα με το ποδήλατό τους συγκεντρώθηκαν στο Μόλο Αγ. Νικολάου, απολαμβάνοντας μια ηλιόλουστη ποδηλατάδα δίπλα στη θάλασσα, μέσα στο χώρο του παλιού Λιμανιού και διαπερνώντας με ηρεμία και ασφάλεια το άδειο από αυτοκίνητα κέντρο της πόλης, κατέληξαν στην πλ. Γεωργίου.

 

Πηγή:http://www.energia.gr