Επικαιρότητα

Οικολογική αφύπνιση μέσα από τα ημερολόγια της ΑΝΕΚ

Οικολογική αφύπνιση μέσα από τα ημερολόγια της ΑΝΕΚ Στο ξεκίνημα του 2012, η ΑΝΕΚ LINES, μέσα από τα εταιρικά της ημερολόγια, με στόχο να αφυπνίσει την περιβαλλοντική μας συνείδηση μας προτρέπει να “Μάθουμε να Σκεφτόμαστε και να Πράττουμε Οικολογικά”.

Κάθε σελίδα των νέων ημερολογίων έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προβάλει, να στηρίζει και να αναδεικνύει το σημαντικό περιβαλλοντικό έργο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως : Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Αρκτούρος, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η MEDASSET, η MOM, ο ΑΡΧΕΛΩΝ, η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, η HELMEPA, το WWF.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι παραπάνω φορείς ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα της ΑΝΕΚ LINES για συμμετοχή στα εταιρικά ημερολόγια.

Τα ημερολόγια της ΑΝΕΚ LINES διανέμονται, κάθε χρόνο, δωρεάν σε χιλιάδες αποδέκτες. Αξιοποιούνται σε δημόσιους χώρους, τουριστικά πρακτορεία ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε δημόσιους οργανισμούς στην Κρήτη, τα νησιά, καθώς και από απλούς πολίτες, για καθημερινή επαγγελματική ή προσωπική χρήση.

Οι αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες και τα ισχυρά μηνύματα των φορέων που κοσμούν τις σελίδες του ημερολογίου της ΑΝΕΚ LINES, έχουν “αποδέκτη”, όλους εμάς και επιδιώκουν να αποτελέσουν μία “πρόσκληση” περιβαλλοντικής συμμετοχής: Για να γνωρίσουμε την ελληνική φύση, να την διαχειριστούμε σωστά, να πάρουμε μέρος στη λύση και να δράσουμε για έναν υγιή ζωντανό πλανήτη. Επιπλέον, οι χρήστες του Internet θα έχουν τη δυνατότητα να «ξεφυλλίσουν» το ημερολόγιο στην ψηφιακή του εκδοχή στο http://bit.ly/imerologio-anek.

Παράλληλα, η ΑΝΕΚ LINES ευαισθητοποιημένη στα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα των καιρών, υλοποιεί τα τελευταία χρόνια μία σειρά δράσεων που αφορούν στη διάσωση του Γυπαετού, τη Λειτουργία Περιπτέρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο λιμάνι του Πειραιά, τις Αναδασώσεις, την καμπάνια προώθησης οικολογικών τσαντών κλπ.

Η ΑΝΕΚ LINES για το 2012, μας προτρέπει να συμπεριφερθούμε στη φύση με την ευαισθησία που της αρμόζει. Είναι σημαντική η συμμετοχή όλων μας για ένα καλύτερο περιβάλλον.

 

Πηγή:http://www.agronews.gr