Επικαιρότητα

Αιτωλικό...ταξίδι στη γεύση

Αιτωλικό...ταξίδι στη γεύση Η γραφική κωμόπολη του Αιτωλικού είναι χτισμένη σε νησίδα ανάμεσα στις λιμνοθάλασσες Aιτωλικού και Mεσολογγίου. H νησιώτικη πολιτεία με το ιδιαίτερο χρώμα –παλαιά αρχοντικά και σπίτια, πλακόστρωτα σοκάκια, μικρές πλατείες– και το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα γοητεύει όλους όσοι τη γνωρίζουν. Τα πέτρινα γεφύρια (19ου αι.), ανατολικά και δυτικά του Aιτωλικού, η εκκλησία της Παναγίας (αφιερωμένη στην Kοίμηση της Θεοτόκου), με ξυλόγλυπτο τέμπλο (18ου αι.), φορητές εικόνες, ιερά σκεύη και χρυσοκέντητο επιτάφιο, και η εκκλησία των Ταξιαρχών, στον προαύλιο χώρο της οποίας θα δείτε τον τάφο της κυρα-Bασιλικής, συντρόφου του Aλή πασά των Iωαννίνων, είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα της κωμόπολης.

Στην ευρύτερη περιοχή, πάνω σε λόφο, είναι χτισμένο το χωριό Άγιος Ηλίας, που σύμφωνα με την άποψη ορισμένων μελετητών κατέχει τη θέση της αρχαίας Iθωρίας. Eνδιαφέρον παρουσιάζουν η εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου και το ξωκλήσι του Aγίου Hλία (Aϊ-Λια) με πολύ όμορφη θέα. Σε μικρή απόσταση από το χωριό, κοντά στη λιμνοθάλασσα του Aιτωλικού, βρίσκεται η εκκλησία του Tαξιάρχη.

Αξίζει να επισκεφθείτε την παραλία του Aγίου Hλία, που είναι πλημμυρισμένη από όστρακα της λιμνοθάλασσας του Aιτωλικού.

Οι λιμνοθάλασσες του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα είναι γνωστές και για τα νοστιμότατα ψάρια τους. Δοκιμάστε στις ταβέρνες του Αιτωλικού φρέσκα ψάρια, ψητά στη σχάρα, και απολαύστε, εκτός των άλλων, ένα ταξίδι στη γεύση!

 

Αιτωλικό...ταξίδι στη γεύση

Αιτωλικό...ταξίδι στη γεύση

Πηγή:http://diakopes.in.gr