Επικαιρότητα

Διαγωνισμός καλλιτεχνικής αξιοποίησης απορριμμάτων στο Κιλκίς

Διαγωνισμός καλλιτεχνικής αξιοποίησης απορριμμάτων στο Κιλκίς Πολυτελή αντικείμενα υψηλής αισθητικής καλούνται να δημιουργήσουν από άχρηστα ανακυκλώσιμα υλικά οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό “Πολυτέλεια και τέχνη που γεννιέται από τα σκουπίδια” που διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι, μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων από επαγγελματικά σχολεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, θα πρέπει να δημιουργήσουν “τέχνη” από πλαστικά μπουκάλια, χαρτί, γυαλί μέχρι και άχρηστο ηλεκτρονικό εξοπλισμό με σκοπό να δείξουν ότι από απλά και συνηθισμένα πράγματα του περιβάλλοντος μπορεί να προκύψουν μοντέρνα αντικείμενα με καλλιτεχνική αξία. Μαζί με το έργο, οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να παρέχουν οπτικό υλικό υψηλής ανάλυσης από κάθε φάση της δημιουργίας τους, προκειμένου να αναρτηθεί στο διαδίκτυο μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός που άρχισε χθες θα διαρκέσει έως τις 10 Οκτωβρίου 2013.

Όλα τα έργα θα εκτεθούν σε μία θεματική έκθεση που θα διοργανώσει ο Δήμος Κιλκίς στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη από τις 27 έως τις 31 Οκτωβρίου 2013.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει ως έπαθλο τη συμμετοχή του σε μια από τις αποστολές του Δήμου στο εξωτερικό με πλήρη κάλυψη όλων των δαπανών του στο πλαίσιο υλοποίησης των ευρωπαϊκών του προγραμμάτων. Παράλληλα, ο νικητής από την Ελλάδα, θα συμμετάσχει στον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό στον οποίο θα λάβουν μέρος οι νικητές των υπολοίπων χωρών εταίρων του έργου που είναι: Λιθουανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Τουρκία. Η Επιτροπή του Διαγωνισμού θα είναι διεθνής και θα επιλέξει τον τελικό νικητή που θα ανακοινωθεί έως τις 7 Νοεμβρίου 2013.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr