Επικαιρότητα

Η Miele παρουσιάζει το πρώτο ηλιακό στεγνωτήριο

Η Miele παρουσιάζει το πρώτο ηλιακό στεγνωτήριο Η εταιρεία οικιακών συσκευών Miele παρουσίασε το πρώτο ηλιακό στεγνωτήριο παγκοσμίως, το οποίο αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για τη θέρμανση του αέρα στη συσκευή.

Το T 881 EcoComfort είναι συνδεδεμένο με το κεντρικό σύστημα θέρμανσης της κατοικίας, που με τη σειρά του συνδέεται με μια ηλιακή θερμική συστοιχία στην οροφή του κτιρίου. Έτσι το ηλιακό στεγνωτήριο έχει βαθμολογηθεί με Α+++ στην ενεργειακή απόδοση, που το κάνει είναι έως και 80% πιο αποτελεσματικό από τα ανταγωνιστικά στεγνωτήρια ρούχων.

Το T 881 EcoComfort είναι μοναδικό, επειδή κάνει άμεση χρήση της ενέργειας του ήλιου χωρίς πρώτα να το μετατρέψει σε ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση μιας ηλιακής θερμικής συστοιχίας που τροφοδοτεί ζεστό νερό στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης του σπιτιού, μέσω μιας στρωματοποιημένης δεξαμενής αποθήκευσης. Μετά από μια σειρά δοκιμών, ώστε να διασφαλιστεί ότι το στεγνωτήριο έχει προσδόκιμο ζωής μέχρι και τα 20 έτη, όπως ισχυρίζεται η Miele, η συσκευή είναι τώρα έτοιμη να πάει στη μαζική παραγωγή.

Δεδομένου ότι χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια, το αποτύπωμα ενέργειας του EcoComfort είναι 60% χαμηλότερο από εκείνο ενός εξαιρετικά αποτελεσματικού στεγνωτηρίου με αντλία θερμότητας, και είναι 80% πιο αποδοτικό από ένα στεγνωτήριο με σύστημα συμπύκνωσης υδρατμών. Στην IFA 2013 στο Βερολίνο, η Miele δήλωσε ότι εάν μια οικογένεια τεσσάρων αγοράσει το στεγνωτήριο, μπορούν να κάνουν απόσβεση των χρημάτων τους, μέσω εξοικονόμησης ενέργειας, μέσα σε 7 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το ηλιακό στεγνωτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παραγωγή ζεστού νερού, ενώ το χειμώνα, το νερό στη στρωματοποιημένη δεξαμενή αποθήκευσης μπορεί να θερμαίνεται χρησιμοποιώντας βιομάζα ή γεωθερμική θερμότητα.

 

Πηγή:http://www.4green.gr