Επικαιρότητα

Νάξος...Το Νησί μου...

Νάξος...Το Νησί μου... Δεν θα δυσκολευτείς...Δεν θα αργήσεις...Λίγο μόνο να το γνωρίσεις, θα πεις....αυτό είναι το Νησί μου!

Το κυκλαδονήσι που τα συνδυάζει όλα, το νησί που θα σου δώσει πολλά σε λίγες μόνο μέρες. Γνήσιο κυκλαδονήσι, η Νάξος θα κερδίσει και τον πλέον απαιτητικό του επισκέπτη. Κόσμος φιλικός, φιλόξενος κι εργατικός. Κόσμος που αγαπά τον τόπο του και τον φροντίζει.

Η Νάξος, έχει πλέον όλες τις υποδομές που συνοδεύουν το έντονο ανάγλυφο για διακοπές κάθε είδους. Με εύκολη πρόσβαση από το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας αλλά και με αεροδρόμιο, είναι πλέον νησί ακόμα και για μια ολιγοήμερη απόδραση.

Σαν γνήσιο κυκλαδονήσι, η αρχιτεκτονική του είναι κυκλαδίτικη με τα λευκά σπίτια και τα χαρακτηριστικά γαλάζια παράθυρα να δίνουν το χρώμα του Αιγαίου.

Το νησί είναι ανεμοδαρμένο, η χαρά των αθλητών του surf και cyde. Ο άνεμος, χαρακτηριστικό όλων των Κυκλάδων, δίνει και ένα σημαντικό κομμάτι ηλεκτρικής ενέργειας στο Νησί. Δύο μάλιστα ανεμογεννήτριες είναι ορατές από όλη τη χώρα της Νάξου, το κάστρο της...ακόμα και από την Πορτάρα....την πύλη του ναού του Απόλλωνα, ένα από τα πλέον σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα των Κυκλάδων.

Οι ανεμογεννήτριες είναι ενταγμένες στο υπέροχο φυσικό τοπίο, και ευτυχώς....η Νάξος δεν είναι από τα νησιά που έδιωξαν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας....

Η Πορτάρα, ο Απόλλωνας και ο Κούρος, αποδεικνύουν την πλούσια παράδοση και αρχαία πολιτιστική και πολιτισμική παράδοση. Για τους λάτρεις της φύσης, ένα μεγάλο τμήμα του Νησιού είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000, με προστατευόμενα είδη πουλιών και φυτών.

Μη ξεχάσετε να επισκευτείτε τα ορεινά χωριά Φιλώτη και Απείρανθο, να ξεκουραστείτε και να δροσιστείτε σε υψόμετρο 1000 μέτρων! Να γευτείτε ντόπιο κρέας κάτω από τον μεγάλο πλάτανο στην ομώνυμη ταβέρνα. Η Νάξος, με δική της κτηνοτροφία, αλλά και τον κάμπο των Εγγαρών θα σας χορτάσει με πλούσιες και αγνές γεύσεις από φρέσκα και ντόπια προϊόντα.

Αν ο ουρανίσκος σας επιθυμεί θαλασσινά....περάστε στη Μουτσούνα στα Δυτικά του Νησιού και απολαύστε μοναδική αστακομακαρονάδα. Και ασφαλώς μη χάσετε την ευκαιρία για μια βουτιά στις υπέροχες παραλίες της δυτικής πλευράς με τα καταπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά.

Οι παραλίες, είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του νησιού. Από τις σχεδόν παρθένες νότιες ακτές, μέχρι το Καστράκι, το Πυργάκι και τη Μικρή Βίγλα το τοπίο και τα χρώματα δίνουν εντύπωση νησιού της Kαραϊβικής. Αν πάλι στις επιλογές σας είναι οι κοσμικές παραλίες, τότε ο Ρούκουνας, η Αγία Άννα και φυσικά ο Αγ. Προκόπιος θα σας καλύψουν πλήρως. 20 km αμμουδιάς με χοντρή χρυσή άμμο, τέλειος προσανατολισμός που τις προστατεύει από τον Βοριά, οργανωμένες με όλες τις ανέσεις, οι παραλίες τις Νάξου θα...χορτάσουν το μάτι σας!

Και όταν θελήσετε να διασκεδάσετε? Πλήθος από επιλογές για κάθε γούστο! Δεν λείπουν τα "Αθηναικού" τύπου μπαρ, προτιμήστε όμως τα σοκάκια και τα μικρά μαγαζιά που βρίσκονται στο διάβα σας όπως ανεβαίνετε προς το Κάστρο. Μικρά μπαρ με κόσμο πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο...

Και όταν θελήσετε να αποσυρθείτε, υπάρχει πλέον η επιλογή σε ξενοδοχεία για κάθε βαλάντιο. Για εσάς, την οικογένεια, τους φίλους, το κατοικίδιο, για όλους η Νάξος έχει κάτι όμορφο να δώσει...

Η καλύτερη της εποχή? Σεπτέμβρης φυσικά...Το saveplanet.gr με χαρά σας παρουσιάζει λίγες από τις πολλές εικόνες που αποθανάτισε ο φακός...Και του χρόνου!

 

Νάξος...Το Νησί μου...

Νάξος...Το Νησί μου...