Επικαιρότητα

Πάνω από 18GW ηλιακών και αιολικών στη Βραζιλία το Νοέμβριο

Πάνω από 18GW ηλιακών και αιολικών στη Βραζιλία το Νοέμβριο Σχεδιαστές ηλιακών και αιολικών συστημάτων στη Βραζιλία έχουν εγγράψει το 93% των έργων που συμμετείχαν σε μια κυβερνητικά οργανωμένη δημοπρασία για νέες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες, που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου.

Οι εταιρείες έχουν δηλώσει για συμμετοχή 629 αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 15,042GW και 119 ηλιακές εγκαταστάσεις, των 3,019GW, δήλωσε χθες στην ιστοσελίδα του ο Οργανισμός Ενέργειας Empresa de Pesquisa Energetica, γνωστός ως EPE.

Οι σχεδιαστές πρότειναν 17 υδροηλεκτρικά φράγματα 340MW και 19 μονάδες που λειτουργούν είτε σε βιοαέριο, βιομάζα ή φυσικό αέριο, με συνολικά 1,012GW, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στις δημοπρασίες ενέργειας της Βραζιλίας, οι ρυθμιστικές αρχές ορίζουν ένα ανώτατο όριο και οι σχεδιαστές υποβάλουν τις προσφορές τους στο ύψος στο οποίο είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν την ενέργεια. Οι χαμηλότερες προσφορές κερδίζουν τις συμβάσεις. Αυτή θα είναι η πρώτη δημοπρασία της Βραζιλίας που θα περιλαμβάνει ηλιακές εγκαταστάσεις.

 

Πηγή:http://www.4green.gr