Επικαιρότητα

Υδρογονοκίνητο ραντεβού από την Toyota στην Φρανκφούρτη

Υδρογονοκίνητο ραντεβού από την Toyota στην Φρανκφούρτη Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε την παρουσία ενός νέου υδρογονοκίνητου πρωτοτύπου της στην Φρανκφούρτη, το οποίο, θα αποτελέσει προπομπό της έκδοσης παραγωγής αυτοκινήτου αντίστοιχης τεχνολογίας από το 2015.

Το πρωτότυπο το οποίο είναι γνωστό ως Fuel Cell Hybrid Vehicle θα συνδυάζει τη λειτουργία του Hybrid Synergy Drive της ιαπωνικής φίρμας με δύο υψηλής πίεσης δεξαμενές υδρογόνου και μπαταρία 21 kW.

Προς το παρόν, οι Ιάπωνες δεν αναφέρουν περισσότερες πληροφορίες για το νέο τους υδρογονοκίνητο πρωτότυπο, επισημαίνοντας μόνο, ότι έχουν πραγματοποιηθεί σαφείς βελτιώσεις στο σύστημα κυψελών καυσίμου σε σχέση με το αντίστοιχης τεχνολογίας πρωτότυπο, FCV-R το οποίο είχαν παρουσιάσει στο Τόκιο το 2011.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τους μηχανικούς της Toyota, έχει μειωθεί ο όγκος που καταλαμβάνει το σύστημα κυψελών καυσίμου ενώ, η απόδοσή του έχει αυξηθεί κατά 3,0 kW/λίτρο.

Αυξημένη είναι παράλληλα και η αυτονομία, η οποία πλέον ξεπερνά τα 563 χλμ. ενώ, χάρη στη χρήση διαφορετικών υλικών στην κατασκευή του συστήματος κυψελών καυσίμου, διευρύνεται και το φάσμα λειτουργίας του συστήματος εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα ψυχρής εκκίνησης ακόμα και σε θερμοκρασίας κάτω των 30 βαθμών Κελσίου.

Ένα άλλο στοιχείο που δημοσιοποιεί η Toyota με αφορμή το νέο της υδρογονοκίνητο πρωτότυπο είναι ότι, όταν ξεκινήσει την παραγωγή αντίστοιχης τεχνολογίας αυτοκινήτων, από το 2015, όπως έχει προγραμματιστεί, η τιμή διάθεσης θα ξεκινά λίγο πάνω από τα 80.000 ευρώ.

 

Πηγή:http://www.auto.in.gr