Επικαιρότητα

Μια γωνιά της Αθήνας που θυμίζει Άπω Ανατολή...

Μια γωνιά της Αθήνας που θυμίζει Άπω Ανατολή... To αθηναϊκό κέντρο παρακμάζει. Με λίγες εξαιρέσεις. Μια από αυτές είναι η οδός Απόλλωνος. Στο έμπα, από την μεριά του Συντάγματος βρίσκει κανείς τον διασημότερο ίσως ένοικο: το ιαπωνικό εστιατόριο Furin Kazan που δίδαξε στους σύγχρονους Αθηναίους την τέχνη του σούσι.

Ακόμα και τώρα που είναι ζεστός ο καιρός, οι φανατικοί ξεχνούν ότι δεν έχει τραπεζάκια έξω και απολαμβάνουν σασίμι και σάκε εντός. Δίπλα, έχει ανοίξει το Indian Kitchen για πιάτα με κάρι και παραπέρα το Noodlebar για όσους ξέρουν να χειρίζονται μαεστρικά τις μπαγκέτες που φέρνουν τα λεπτά μακαρόνια ως το στόμα.

Ακριβώς απέναντι ένας μανάβης που έχει καλά προϊόντα, μένει ανοικτός μέχρι αργά το βράδυ αλλά έχει αλμυρές τιμές. Και μια κάβα, για τους διψασμένους. Τριγύρω, στις παρόδους, πολλά μικρά ταξιδιωτικά γραφεία που έχουν κάτι παλιομοδίτικο αλλά σου φτιάχνει το κέφι η ιδέα ότι μπορείς να μπεις μέσα και να κλείσεις μια απόδραση.

Πιο κάτω. Δύο μικρά και κομψά ξενοδοχεία. Αγγλιστί boutique hotels. Το Ηermes και το Central. Οχι μόνο έδωσαν νέα πνοή στο δρόμο αλλά του χάρισαν και ύψος. Από τις ταράτσες τους υπάρχει προνομιακή θέα στην Ακρόπολη.

Έτσι αν κανείς βαρεθεί τα εδέσματα της Άπω Ανατολής, βρίσκεται ξανά μπροστά στα κάλλη της ελληνικής αρχαιότητας, με ένα ποτό ανά χείρας. Και αν τίποτα από αυτά δεν γαργαλάει μια χορδή, τότε περπατά κανείς μέχρι το τέλος του δρόμου για να φτάσει ως την είσοδο του εστιατορίου Mono και άνοιγμα προς την Μητροπόλεως. Να ένας μικρός και κοσμοπολίτης δρόμος, στην καρδιά μιας πόλης που δεν έχει βάλει κάτω τα όπλα.

 

Πηγή:http://www.news247.gr