Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη ηλιακή εγκατάσταση οροφής στην Ευρώπη

Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη ηλιακή εγκατάσταση οροφής στην Ευρώπη Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση 11 στρεμμάτων ηλιακών πάνελ στην οροφή του κέντρου διανομής εφοδιασμού Pfenning, στην επικράτεια Heddeshein της Γερμανίας.

Το έργο αποτελείται από 33.000 κρυσταλλικές ηλιακές μονάδες, κατά μήκος των οροφών δυο κτιριακών συμπλεγμάτων που αποτελούν το κέντρο διανομής εφοδιασμού Pfeninng, με συνολική απόδοση ισχύος 8.1MW.

Ο Dennis Seiberth, πρόεδρος της διεθνούς μεγάλης κλίμακας επιχείρησης ανάπτυξης έργων Wirsol, δήλωσε: «Σε αυτό το μέγεθος χτίζουμε συνήθως ηλιακά πάρκα», και πρόσθεσε ότι η Wirsol ήταν φιλόδοξη, καθώς επιδίωκε να ολοκληρώσει την εγκατάσταση σε τέσσερις εβδομάδες.

Η μονάδα συνδέθηκε στο δίκτυο στα τέλη του Ιουλίου, όπως είχε προγραμματιστεί, και παράγει αρκετή ενέργεια για περίπου 1.800 οικογένειες.

«Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε τώρα να παράγουμε, μερικώς, ηλεκτρική ενέργεια για τους εαυτούς μας», δήλωσε ο Karl-Martin Pfenning, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Pfenning Group.«Με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μπορούμε κάθε χρόνο να εξοικονομούμε έως και 5.171 τόνους CO2».

 

Πηγή:http://www.4green.gr