Επικαιρότητα

Εργοστάσιο βιομάζας από αγελάδες στην Ουκρανία

Εργοστάσιο βιομάζας από αγελάδες στην Ουκρανία Η Ουκρανία είναι μια χώρα που καταναλώνει μεγάλα ποσά ενέργειας, ενώ η εξοικονόμηση της είναι ελάχιστη συγκριτικά με την κατανάλωση. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, γεγονός που ενισχύει τη σημαντική μόλυνση υδροφόρων υδάτων και γης. Ο μεγάλος κτηνοτροφικός της τομέας θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας παραγωγής βιοαερίου ισχύος 1,5 MW στην περιοχή Volnovakha, που προβλέπεται να παράγει 5,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα βιοαερίου που μεταφράζεται σε 10 χιλιάδες MW ετησίως. Η παραγωγή θα κατευθύνεται στην εσωτερική αγορά, ενώ προβλέπεται η ουκρανική κυβέρνηση να διευκολύνει θεσμικά και φορολογικά την συγκεκριμένη και άλλες παρόμοιες επενδύσεις.

Εκπρόσωποι της εταιρείας EcoProd η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση του έργου δήλωσαν ότι η επιτυχία του είναι σημαντική για όλη την περιοχή του Ντονμπας, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί ένα από τα βέλτιστα παραδείγματα καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη χώρα. Παράλληλα παρόμοιες επενδύσεις μπορούν να βοηθήσουν τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με το δευτερογενή, ένα παραδοσιακό μειονέκτημα της ουκρανικής οικονομίας μετά την ανεξαρτητοποίησή της.

 

Πηγή:http://www.agronews.gr