Επικαιρότητα

TUI Travel: Μείωσε 6% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

TUI Travel: Μείωσε 6% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα Συνολικά 18,7 εκατ. ευρώ εξοικονόμησε η TUI Travel, το 2012, καθώς κατάφερε να μειώσει κατά 6% στις εκπομπές CO2 από τις δραστηριότητές της δύο χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Σύμφωνα με την έκθεση της TUI Travel, η μείωση επετεύχθη χάρη σε λειτουργικές βελτιώσεις αποδοτικότητας, μέτρα εξοικονόμησης καυσίμων, τροποποιήσεις στο κομμάτι της χωρητικότητας και άλλες αλλαγές στα αεροσκάφη που χρησιμοποιεί.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι επιθυμεί να μειώσει ακόμη περισσότερο τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τους 6 αερομεταφορείς της, κατά 9% μέσα στην επόμενη διετία, με στόχο να γίνουν οι αποδοτικότεροι στην Ευρώπη.

Πρόσφατα, η TUI παρέλαβε από την Boeing το πρώτο της Dreamliner, το οποίο παράγει λιγότερο CO2 από τα αεροσκάφη της κατηγορίας του. Μέσα στους επόμενους μήνες σχεδιάζει επίσης δοκιμές με βιοκαύσιμα σε κάποιες πτήσεις, ενώ σκοπεύει να εφαρμόσει πρόγραμμα ανακύκλωσης των απορριμμάτων καμπίνας στο 50% των πτήσεων.

Επιπλέον, ο όμιλος έχει ήδη παραγγείλει δεκάδες άλλα αποδοτικότερα αεροσκάφη, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν το 2018. Στο 89% των αεροσκαφών που χρησιμοποιεί έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικές προεκτάσεις στα ακροπτερύγια, με στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής και την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 2%.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr