Επικαιρότητα

Με προβολές ταινιών η… τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης

Με προβολές ταινιών η… τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης Οι προβολές οπτικοακουστικού υλικού τουριστικού ενδιαφέροντος παράλληλα με την διάθεση πληροφοριακού – ενημερωτικού υλικού εντάσσονται στις δράσεις τουριστικής προβολής.

Ένα νέο σημείο ενημέρωσης για τους επισκέπτες της πόλης που θα λειτουργήσει πιλοτικά φέτος για ένα δεκαήμερο, με προβολές ταινιών τουριστικού ενδιαφέροντος, σε δύο ξεχωριστά πενθήμερα, στο Θέατρο Αυλαία και με έναρξη τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013, δημιουργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την θετική ανταπόκριση που διαπιστώθηκε στο σημείο τουριστικής πληροφόρησης (Visitors’ Information Kiosk) στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι προβολές οπτικοακουστικού υλικού τουριστικού ενδιαφέροντος παράλληλα με την διάθεση πληροφοριακού – ενημερωτικού υλικού εντάσσονται στις δράσεις τουριστικής προβολής οι οποίες ήδη υλοποιούνται στην καλοκαιρινή περίοδο, στο πλαίσιο της τεκμηριωμένης και ολοκληρωμένης πληροφόρησης προς τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης.

Συγκεκριμένα, από τις 26 έως τις 30 Αυγούστου και από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρες 12 – 14.00, στο Θέατρο Αυλαία (στην Πλατεία ΧΑΝΘ, από την πλευρά της οδού Τσιμισκή, τηλ. 2310 237700) θα πραγματοποιηθούν συνολικά δέκα προβολές ταινιών- ντοκιμαντέρ με πληροφορίες για την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, οι οποίες επιλέχθηκαν με τη συνεργασία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Παράλληλα, στο φουαγέ του θεάτρου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας για την Θεσσαλονίκη του 1890-1920, με σπάνιο φωτογραφικό υλικό επεξεργασμένο από τον φωτογράφο Κώστα Στεφάνου.

 

Πηγή:http://www.voria.gr