Επικαιρότητα

Μια πόλη χωρίς τηλεόραση, ραδιόφωνο, internet και κινητά

Μια πόλη χωρίς τηλεόραση, ραδιόφωνο, internet και κινητά Τι θα λέγατε για ταξίδι, για μερικές ημέρες, όχι για μόνιμη εγκατάσταση, μην είμαστε και υπερβολικοί, σε μια πόλη χωρίς κινητό τηλέφωνο, internet, τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Με πληθυσμό μόλις 149 κατοίκων η πόλη Green Bank, η οποία βρίσκεται στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είναι η μόνη που επιβιώνει χωρίς όλα τα παραπάνω.

Η Green Bank έχει τη μοίρα της άτυχης γεωγραφικής θέσης επάνω στον πλανήτη Γη, αφού βρίσκεται μέσα στα όρια της Αμερικανικής Ζώνης Παύσης Εκπομπών, εκεί δηλαδή όπου απαγορεύεται κάθε είδος ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας όπως το κινητό τηλέφωνο, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το Bluetooth και τα ασύρματα δίκτυα γενικά.

Ο λόγος αυτής της τεχνο-απομόνωσης είναι η αποφυγή επικίνδυνων παρεμβολών. Σε κοντινή απόσταση λειτουργεί το μεγαλύτερο κινητό ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου, το Robert C. Byrd Green Bank Radio Telescope (GBT), με κάτοπτρο διαμέτρου 100 μέτρων και εξαιρετική ικανότητα σύλληψης ραδιοκυμάτων από το διάστημα.

Η Green Bank, παρ' όλα αυτά, έχει συνηθίσει να λειτουργεί εναλλακτικά και οι ελάχιστοι κάτοικοί του, θέλοντας και μη, έχουν μάθει να ζουν με αυτόν τον τρόπο, "τεχνολογικά απομονωμένοι", όπως θα έλεγε κανείς.

Μέσα σε όλα αυτά που με πρώτη ματιά μας φαίνονται... στραβά, η Green Bank είναι ο παράδεισος όσων πάσχουν από ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία, μια ασθένεια που οι επιστήμονες δεν παραδέχονται, η οποία όμως σύμφωνα με τους πάσχοντες, εμφανίζει συμπτώματα όπως πονοκέφαλοι, κόπωση και ναυτία.

Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 39 άτομα με τη συγκεκριμένη πάθηση έχουν συρρεύσει στο Green Bank από άλλες περιοχές, προκειμένου να βρουν ανακούφιση.

 

Πηγή:http://www.news.gr