Επικαιρότητα

Η Google συνεχίζει να επενδύει στις ΑΠΕ

Η Google συνεχίζει να επενδύει στις ΑΠΕ Η Google, η Kohlberg Kravis Roberts & Co LP (KKR) και η Recurrent Energy, ανακοίνωσαν, στα τέλη Δεκεμβρίου, επένδυση σε portfolio ηλιακών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν την περιοχή του Σακραμέντο.

Το portfolio των έργων, χρηματοδοτείται μέσω ενός συνδυασμού δανεισμών και επενδύσεων μετοχικού κεφαλαίου. Σημαντικές επενδύσεις σε μετοχικό κεφάλαιο προέρχονται από την Google και από ίδια κεφάλαια της SunTap RE Energy LLC, μια νέα επιχείρηση που σχηματίστηκε από την KKR για επενδύσεις σε ηλιακά έργα στις ΗΠΑ.

«Η επένδυση αποτελεί σαφή απόδειξη της ικανότητας της ηλιακής ενέργειας να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια από καθιερωμένους επενδυτές όπως η Google και η KKR», δήλωσε ο Arno Harris, Διευθύνων Σύμβουλος της Recurrent Energy. «Αυτή η ενέργεια αποτελεί παράδειγμα της τροπής που πέρνει η ηλιακή ενέργεα, ώστε να αποτελέι κύριο μέρος της οικονομίας μας».

Οι τέσσερις ηλιακές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών που περιλαμβάνονται στο portfolio θα προσφέρουν 88MW ισχύος στο Sacramento Municipal Utility. H κατασκευή τριών από τα έργα στην περιοχή του Σακραμέντο, θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012, με το τέταρτο να συνδέεται στο δίκτυο αργότερα μέσα στο έτος. Τα έργα αναμένεται να αποφέρουν περίπου 160 εκατομμύρια kWh το πρώτο έτος λειτουργίας τους, που είναι περίπου ισοδύναμο με την, κατά μέσο όρο, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας περισσότερων από 13.000 σπιτιών στις ΗΠΑ.

Η επένδυση της Google σε αυτά τα σχέδια, αυξάνει το συνολικό ποσό επενδύσεών της, σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, σε περισσότερα από $915 εκατομμύρια.

«Η δέσμευση της Google για καθαρή ενέργεια εξακολουθεί να αποτελεί βασική αξία για την εταιρεία», δήλωσε ο Axel Martinez, Οικονομολόγος της Google. «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, η Google έχει κάνει επενδύσεις στον τομέα που όχι μόνο βοηθούν την ανάπτυξη εκατοντάδων μεγαβάτ αειφόρου ενέργειας, αλλά επιτρέπουν και την ανάπτυξη νέων και συναρπαστικών επιχειρηματικών ευκαιριών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα στηρίξουμε την είσοδο της KKR στον τομέα των ΑΠΕ στις ΗΠΑ. Ελπίζουμε ότι ο τομέας θα εξακολουθήσει να προσελκύει νέες πηγές κεφαλαίου».

 

Πηγή:http://www.4green.gr