Επικαιρότητα

Παγκόσμια καινοτομία Βιολογικού μπουκαλιού της Pepsi

Παγκόσμια καινοτομία Βιολογικού μπουκαλιού  της Pepsi Η PepsiCo αναμφισβήτητα είναι από τις κυρίαρχες εταιρείες στον χώρο των τροφίμων και των αναψυκτικών ανά τον κόσμο. Από το 2010, έχει επικεντρωθεί στην προστασία των φυσικών πόρων ενέργειας του πλανήτη μας επιχειρώντας να εισάγει νέες τεχνολογίες για το σκοπό αυτό.

Πρόσφατα η PepsiCo ανέπτυξε το πρώτο στον κόσμο πλαστικό μπουκάλι που είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανανεώσιμα – βιολογικά υλικά . Αυτό σε σύγκριση με τα παραδοσιακά αντίστοιχα μπουκάλια έχει χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα.

Οι τελευταίες προσπάθειες είναι το πράσινο μπουκάλι-κατασκευασμένο από πρώτες ύλες οι οποίες είναι βιολογικές όπως: φλούδες καλαμποκιού, χόρτο, αποφλοιωμένο πεύκο.

Σύντομα , παράγωγα από τις δραστηριότητες της επιχείρησης θα χρησιμοποιηθούν προς το σκοπό αυτό. Τέτοια υλικά είναι φλούδες πατάτας και πορτοκαλιού και ύφαλα βρώμης.

Το μπουκάλι αυτό θα είναι 100% ανακυκλώσιμο, ενώ έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση της πιλοτικής παραγωγής του το 2012, θα ξεκινήσει η επίσημη εμπορική του παραγωγή και χρήση.

 

Πηγή:saveplanet.gr