Επικαιρότητα

Ψάρεψαν καρχαριοειδές 2,5 μέτρων στην Κρήτη

Ψάρεψαν καρχαριοειδές 2,5 μέτρων στην Κρήτη Ένα σπάνιο θέαμα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, όσοι περαστικοί -ντόπιοι και τουρίστες- περνούσαν από την παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, αφού αντίκριζαν κρεμασμένο έναν... καρχαρία!

Το μεγάλο καρχαριοειδές, αλιεύτηκε από επαγγελματία ψαρά στην Αγία Γαλήνη και μεταφέρθηκε προς πώληση σε ιχθυοπωλείο.

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ιχθυπωλείου, πρόκειται για έναν Γαλέο Μπλαβίτη, με το συγκεκριμένο να φτάνει τα 2.5 μέτρα μήκος και να ζυγίζει 40 κιλά. Ένα ψάρι που είναι μεγάλο, αλλά όχι το μεγαλύτερο δυνατό, μιας και πριν από 7-8 χρόνια είχε ψαρευτεί Γαλέος 140 κιλών.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ιχθυοπωλείου, το συγκεκριμένο ψάρι, διαθέτει 3 σειρές δόντια και παρά την τρομακτική του όψη είναι ένας εκλεκτός μεζές, ο οποίος πωλείται προς 15 ευρώ το κιλό. Παρά την... τρομακτική του όψη και το μέγεθος του, το εν λόγω ψάρι είναι ακίνδυνο για τους ανθρώπους.

Όπως αναφέρει το creteplus.gr, το θέαμα δεν άφησε ασυγκίνητους τους περαστικούς, οι οποίοι σταματούσαν για να φωτογραφηθούν με το «θηρίο», πριν αυτό κοπεί και πωληθεί στους καλοφαγάδες του Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους ψάρια απαντώνται κυρίως στα νότια της Κρήτης. Όμως κάποιες φορές έχουν ψαρευτεί και στα ανοιχτά της Ντίας.

 

Ψάρεψαν καρχαριοειδές 2,5 μέτρων στην Κρήτη

Πηγή:http://www.newsbeast.gr