Επικαιρότητα

Eco-friendly ρούχα: Γιατί να τα προτιμήσουμε;

Eco-friendly ρούχα: Γιατί να τα προτιμήσουμε; Μια γενική εσφαλμένη εντύπωση που εξακολουθεί να υφίσταται, παρ 'όλες τις προόδους της οικολογικής βιομηχανίας ειδών ένδυσης, είναι ότι η φιλική προς το περιβάλλον μόδα δεν είναι κομψή και μοντέρνα.

Στο παρελθόν, ίσως αυτό ήταν αλήθεια, αλλά με τις νέες τεχνολογικές ανακαλύψεις της τελευταίας δεκαετίας, τα eco-friendly ρούχα κερδίζουν πολύ έδαφος στον κόσμο της μόδας, μπαίνοντας δυναμικά στο παιχνίδι με όμορφα χρώματα, πρωτότυπα σχέδια και πολλά άλλα.

Υπάρχουν αρκετά φιλικά προς το περιβάλλον labels σε λογικές τιμές. Άλλο ένα θετικό είναι η καλή ποιότητα των υλικών όπως το οργανικό βαμβάκι, το οικολογικό μετάξι και η ανθεκτική ίνα μπαμπού.

Η ποιότητα των βιολογικών ειδών ένδυσης πλέον είναι καλύτερη από αυτή των συμβατικών ρούχων μας. Τα οικολογικά ρούχα από βαμβάκι είναι πιο ανθεκτικά από το κοινό βαμβάκι, διότι δεν έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία με σκληρά χημικά, όπως η χλωρίνη. Όταν το ύφασμα κατεργάζεται με χημικά στοιχεία, εξασθενεί.

Αγαπημένα μας, καθώς και των περισσότερων οίκων είναι τα ρούχα από μπαμπού. Μοντέρνα, άνετα, οικολογικά. Το μπαμπού είναι στην πραγματικότητα ένα φυτό σαν το γρασίδι και είναι ένα απόλυτα προσαρμόσιμο σε καιρικές συνθήκες υλικό. Δεν είναι τυχαίο που το υλικό αυτό χρησιμοποιούν και μεγάλοι οίκοι μόδας εδώ και καιρό για τις συλλογές τους.

Για το τέλος αφήσαμε την κάνναβη. Δεν είναι ψέμα πως το υλικό αυτό τελευταία εμφανίζεται σε μερικά από τα πιο ωραία κομμάτια που κυκλοφορούν.

 

Πηγή:http://www.flowmagazine.gr