Επικαιρότητα

Συναγερμός για το όζον στην Αττική

Συναγερμός για το όζον στην Αττική Σημαντικές υπερβάσεις του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος παρατηρήθηκαν σήμερα στην Αττική, σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας, ενώ το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι αναμένεται η σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος, από αργά το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, με όριο ενημέρωσης κοινού τα 180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και το όριο συναγερμού στα 240, καταγράφηκαν οι εξής υπερβάσεις: στις 16:00 στο σταθμό Λυκόβρυση, η τιμή του όζοντος έφθασε στα 238 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, στο σταθμό Γεωπονική στα 211 και στο σταθμό Λιόσια στα 211 μικρογραμμάρια ανά κυβικό. Στις 17:00, στο σταθμό Θρακομακεδόνες, η τιμή έφθασε στα 214 μικρογραμμάρια ενώ μία ώρα αργότερα, η τιμή ανέβηκε στα 219 μικρογραμμάρια.

Για το λόγο αυτό από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

 

Πηγή:http://www.tvxs.gr