Επικαιρότητα

Νέα τεχνολογία διευκολύνει την επικοινωνία σκύλου-ανθρώπου

Νέα τεχνολογία διευκολύνει την επικοινωνία σκύλου-ανθρώπου Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια στις ΗΠΑ δουλεύει πάνω σε ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα, το οποίο θα βοηθήσει την επικοινωνία του ανθρώπου με το σκύλο.

Τρεις ερευνητές παίρνουν μέρος σε αυτή την εργασία, ένας εκ των οποίων βοήθησε στη δημιουργία του Google Glass, η οποία έχει το όνομα FIDO (αρχικά λέξεων που σημαίνουν «Διευκόλυνση Αλληλεπιδράσεων με σκυλιά επαγγελματίες»). Ο στόχος του FIDO είναι να επιτρέπει στα σκυλιά να μας δίνουν πληροφορίες για βόμβες, διάγνωση ασθενειών και πλοήγηση τυφλών.

Είναι γνωστό πως τα σκυλιά μπορούν να βοηθήσουν στην ασφάλεια μας, αλλά δε μπορούν να μας ειδοποιήσουν για τον κίνδυνο που έρχεται. Αυτός είναι ο τομέας που το FIDO φιλοδοξεί να καλύψει. Αρχικά, τοποθετείται μια συσκευή ανίχνευσης και μετάδοσης στο κολάρο του σκυλιού.

Αν, για παράδειγμα, το σκυλί είναι εκπαιδευμένο να ανιχνεύει ασθένειες όπως ο καρκίνος, βάζοντας τη μουσούδα του κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο καρκίνος, ο αισθητήρας ενεργοποιείται.

Με την κατάλληλη εκπαίδευση, θα μπορούσαν να ενεργοποιούν τον αισθητήρα για κάθε διαφορετική μορφή καρκίνου, χρησιμοποιώντας την όσφρηση. Στο τελικό στάδιο, οι πληροφορίες μεταβιβάζονται μέσω της συσκευής σε έναν υπολογιστή ή κατ ευθείαν στο αυτί του ιδιοκτήτη του σκυλιού.

Η ολοκλήρωση της συσκευής, που βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης, θα βοηθούσε σε πολλούς τομείς, όπως το στρατό και τα σώματα ασφαλείας στην ανίχνευση εκρηκτικών μηχανισμών, τους γιατρούς στη διάγνωση ασθενειών, σε επιχειρήσεις διάσωσης (όπου ο σκύλος θα μπορούσε να στέλνει μηνύματα για αυτά που βρίσκει ενώ οι διασώστες είναι σε ασφαλές μέρος) και τέλος, τους ίδιους τους κατόχους σκυλιών που θα ήθελαν να τα πειθαρχήσουν πιο εύκολα.

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr