Επικαιρότητα

Κανάλι αφιερωμένο στα πάντα

Κανάλι αφιερωμένο στα πάντα Οι περισσότεροι χρήστες του ίντερνετ απολαμβάνουν να βλέπουν βίντεο με ζώα. Αυτό σκέφτηκαν και οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας ipanda στην Κίνα και αποφάσισαν να λανσάρουν ένα διαδικτυακό κανάλι στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα ζωντανά 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα.

Η ιστοσελίδα θα μεταδίδει live το οπτικό υλικό από 28 webcams μέσα στους χώρους όπου ζουν τα πάντα στο κέντρο Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding στη νοτιοδυτική Κίνα.

Μπαίνοντας στο www.ipanda.com οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από έξι κανάλια ενώ η λειτουργία του άρχισε δοκιμαστικά στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Ήδη το έχουν επισκεφθεί 15.000 χρήστες. Στους λάτρεις των πάντα από όλο τον κόσμο η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από τον Αύγουστο.

Τα γιγάντια πάντα χαρακτηρίζονται απειλούμενα από το WWF καθώς μόλις 15600 ζουν σε συνθήκες ελευθερίας, σύμφωνα με στοιχεία του 2004. Το κέντρο της Chengdu ιδρύθηκε το 1987 και φιλοξενεί σήμερα 83 πάντα.

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr