Επικαιρότητα

Για τον τερματισμό ξεκίνησαν τα σκάφη του Ράλλυ Αιγαίου

Για τον τερματισμό ξεκίνησαν τα σκάφη του Ράλλυ Αιγαίου Οι ντόπιοι είχαν ετοιμάσει μία πολύ όμορφη γιορτή με σπιτικό φαγητό, ποτό και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Δόθηκαν τα κύπελλα στους πρώτους νικητές της ιστιοδρομίας Πάτμος – Σύρος και της τοπικής ιστιοδρομίας στο Κουφονήσι και οι συζητήσεις στρέφονταν γύρω από τα αποτελέσματα, αλλά και την επόμενη ημέρα.

Η τελευταία ιστιοδρομία από το Κουφονήσι μέχρι το Σούνιο, μήκους 103 ναυτικών μιλίων, είναι η καθοριστική για τα αποτελέσματα. Στην κατηγορία ORCi το OPTIMUM 3 – ASPIDA έχει αποκτήσει μία διαφορά στη βαθμολογία από το SERENDIPITY που είναι δεύτερο, χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει τη νίκη.

Το ίδιο συμβαίνει και στην κατηγορία ORC Club, όπου το SOROCOS του Πολεμικού Ναυτικού, με κυβερνήτες τους Ολυμπιονίκες Δημήτρη Δεληγιάννη και Λεωνίδα Πελεκανάκη, έχει χτίσει διαφορά από το AFRODITI– SOLARIS την οποία και θα προσπαθήσει να διατηρήσει και στην τελευταία ιστιοδρομία. Στην κατηγορίαIRC, τα σκάφη DRAGON και APIDALOS NAFS έχουν μικρή διαφορά 2 βαθμών στη γενική κατάταξη, με αποτέλεσμα να τα δώσουν όλα στην τελευταία ιστιοδρομία.

Τα δύο κορίτσια, κυβερνήτες των σκαφών, Βιργινία Εθνοπούλου και Αλίκη Κούρκουλου θα ξεκινήσουν αποφασιστικά. Έτσι λοιπόν, με φαβορί αλλά χωρίς τελειωμένες υποθέσεις, τα σκάφη πήραν εκκίνηση στις 12.00 το μεσημέρι, θα ταξιδέψουν βορειοδυτικά για να τερματίσουν κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Ο καιρός αναμένεται να είναι 6 μποφόρ, αλλά θα φθίνει σταδιακά, όσο περνάει η ώρα και όσο τα σκάφη θα πλησιάζουν την Αττική. Αυτό προκαλεί μεγάλο άγχος στους κυβερνήτες, που πρέπει να αποφύγουν τις παγίδες στη διαδρομή τους, καθώς θα υπάρχουν σημεία με μεγαλύτερη και σημεία με μικρότερη ένταση ανέμου, που θα αλλάξουν ακόμα και τη σειρά τερματισμού.

Η εκκίνηση δόθηκε κανονικά τα σκάφη έφυγαν πλαγιοδρομία με πορεία το νότιο άκρο της Νάξου και λίγο μετά σήκωσαν τα μπαλόνια τους.

 

Πηγή:http://www.news.gr