Επικαιρότητα

Θαλάσσια χελώνα ξανά στο «σπίτι» της μετά από πολύχρονη φαρμακευτική αγωγή

Θαλάσσια χελώνα ξανά στο «σπίτι» της μετά από πολύχρονη φαρμακευτική αγωγή Eλεύθερη και υγιής πλέον αφέθηκε προ ημερών στη θάλασσα η Μαρίνα, μία θάλασσια χελώνα που έμεινε για έξι χρόνια -λόγω πολύ σοβαρού τραυματισμού της- στο Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η εκδήλωση απελευθέρωσής της έγινε στη θάλασσα του Πύργου Ψηλονέρου, του νομού Χανίων σε συνεργασία με τον δήμο Πλατανιά.

Τα τελευταία έξι χρόνια η χελώνα υποβλήθηκε σε ειδική αγωγή για να ξεπεράσει τα προβλήματα που της άφησε σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και αγκίστρι που είχε καταπιεί.

Το αγκίστρι αφαιρέθηκε πολύ γρήγορα, σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή της στο Κέντρο που βρίσκετια στη Γλυφάδα. Παρόλο που το τραύμα που είχε στο κεφάλι επουλώθηκε σχετικά σύντομα, ήταν η αιτία που η Μαρίνα ταϊζόταν για κάποιο διάστημα με γαστροσκόπο, αλλά και για την απώλεια του δεξιού της ματιού.

Το ίδιο χτύπημα ήταν και η αιτία που η Μαρίνα δεν μπορούσε να καταδυθεί στο νερό σωστά. Προς έκπληξη όλων το τελευταίο εξάμηνο και μετά από πολύχρονη αντιβιοτική φαρμακευτική αγωγή, η χελώνα άρχισε να καταδύεται κανονικά και να τρέφεται μόνη της, φτάνοντας αισίως τα 73 κιλά. Αυτό σημαίνει πως ήταν έτοιμη να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον.

 

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr