Επικαιρότητα

Δωρεάν ειδικές σακούλες για τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων

Δωρεάν ειδικές σακούλες για τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων Δωρεάν ειδικές σακούλες για τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων θα διανέμει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος μέσω του οποίου επιχειρείται η ευαισθητοποίηση και η διευκόλυνση των ιδιοκτητών ζώων, όταν τα συνοδεύουν σε εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους.

«Επειδή η κατάσταση πλέον φεύγει από τα επιτρεπτά και κυρίως ανεκτά όρια και μας εκθέτει έναντι των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται την πόλη, μετά τη διανομή των σακουλών είμαστε υποχρεωμένοι να μην επιτρέψουμε παρόμοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές» σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Θανάσης Παππάς, με αφορμή το φαινόμενο της μη συλλογής περιττωμάτων από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων σε δρόμους, πάρκα και πλατείες.

Τονίζει, άλλωστε, ότι ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου ορίζει πως «οι ιδιοκτήτες ή συνοδοί κατοικίδιων ζώων υποχρεούνται να μεριμνούν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα των ζώων τους» ενώ στους παραβάτες της διάταξης αυτής επιβάλλεται κάθε φορά πρόστιμο 50 ευρώ. «Το πρόστιμο διπλασιάζεται εάν η παράβαση γίνει σε παιδική χαρά, ή άλλο κοινόχρηστο χώρο που φιλοξενεί παιδιά, σε αυλές ή εισόδους σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, σε προαύλια εκκλησιών, δημόσια ή δημοτικά κτίρια και αρχαιολογικούς χώρους» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Γνωστοποιείται, επίσης, ότι οι δημότες-ιδιοκτήτες μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία Καθαριότητας των Δημοτικών Κοινοτήτων (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, από 10.00 πμ. έως 12.00 μμ.) προκειμένου να προμηθευτούν τις ειδικές σακούλες ώστε να συμβάλουν ενεργά στη διατήρηση της καθαριότητας.

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr