Επικαιρότητα

Φωτοβολταϊκά σε διεθνές αεροδρόμιιο της Δομινικανής Δημοκρατίας

Φωτοβολταϊκά σε διεθνές αεροδρόμιιο της Δομινικανής Δημοκρατίας Η Δομινικανή Δημοκρατία έχει εγκαινιάσει ένα ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ενέργειας στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας, Cibao International Airport.

Το έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε με κόστος μόλις κάτω από $6 εκατομμύρια, θα παράγει συνολικά 1,5 μεγαβάτ ενέργειας μέσω 5.880 ηλιακών συλλεκτών, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 168.000 κιλοβατώρες κάθε μήνα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα εξοικονομηθούν περίπου 1.240 βαρέλια πετρελαίου, σε ένα μήνα.

Η Πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας, Danilo Medina εγκαινίασε επίσημα την εγκατάσταση, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από την Trace International.

«Οι ανεπτυγμένες χώρες δείχνουν με αδιάσειστα στοιχεία ότι η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί μέρος αναγκαίας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος», δήλωσε ο Felix Garcia Cαstellanos, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Cibao International Airport, προσθέτοντας ότι ότι η μονάδα θα μπορούσε να μεταφέρει, επίσης, την όποια πλεονάζουσα ενέργεια στην Edenorte, την εταιρεία παροχής ηλεκτρισμού της χώρας.

 

Πηγή:http://www.4green.gr