Επικαιρότητα

Μυστηριώδης καφέ αφρός σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Μυστηριώδης καφέ αφρός σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης Μια άοσμη, αφρώδης ουσία, καφέ χρώματος, εμφανίζεται επανειλημμένα στη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Νικολάου στο Ρέθυμνο, προβληματίζοντας τις αρχές, που παρακολουθούν το φαινόμενο σε συνεργασία με τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, η μυστηριώδης ουσία εντοπίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι ενώ το πιο πρόσφατο περιστατικό καταγράφηκε την Τετάρτη.

Από την ανάλυση των δειγμάτων στο Περιφερειακό Εργαστήριο Ηρακλείου προέκυψε ότι δεν πρόκειται για ρυπογόνο ουσία, αστικά λύματα ή απόβλητα.Οι Αρχές εκτιμούν ότι ενδεχομένως είναι κάποιο είδος πλαγκτόν, το οποίο εμφανίζεται κάθε φορά που υπάρχουν εναλλαγές στον καιρό.

Δείγματα εστάλησαν και στο ΕΛΚΕΘΕ, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα της ουσίας.Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ψαράδες αντιμετώπισαν πρόβλημα καθώς η αφρώδης ουσία ήταν τόσο πυκνή που εμπόδιζε τη δραστηριότητά τους.

Οι Αρχές καθησυχάζουν για το φαινόμενο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

 

Πηγή:http://www.real.gr