Επικαιρότητα

Πλούσιο πρόγραμμα στο Φεστιβάλ στο Πάρκο Πάρου

Πλούσιο πρόγραμμα στο Φεστιβάλ στο Πάρκο Πάρου Για τέταρτη χρονιά διοργανώνεται στην Πάρο το "Φεστιβάλ στο Πάρκο", που περιλαμβάνει δεκάδες εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες, με τόπο φιλοξενίας το πανέμορφο Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο του Αι Γιάννη-Δέτη.

Ονόματα όπως οι Encardia, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Ορφέας Περίδης και πολλοί ακόμα μουσικοί, αλλά και άνθρωποι του Θεάτρου, θα πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ 2013. Το θερινό πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του Πάρκου διαρκεί 3 μήνες περίπου και φιλοξενεί τουλάχιστον είκοσι υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, στο υπαίθριο αμφιθέατρο Αρχίλοχος, στο ανοιχτό Cine Enastron, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πάρκου.

Το υπαίθριο αμφιθέατρο Αρχίλοχος

Η κυριότερη υποδομή του Φεστιβάλ στο Πάρκο είναι το υπαίθριο αμφιθέατρο Αρχίλοχος, ένα ανοιχτό θέατρο 700 θέσεων. Με την άριστη ακουστική και την αύρα αρχαίου θεάτρου, το θεατράκι προσφέρει εξαιρετική θέα στον κόλπο της Νάουσας και την ανατολή του φεγγαριού, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να αφεθούν στους ήχους και τις εικόνες των εκδηλώσεων. Στο θέατρο δόθηκε πρόσφατα το όνομα του μεγάλου παριανού ποιητή της αρχαιότητας Αρχίλοχου, με εικαστικό έργο για την ποίησή του που ενσωματώθηκε στον τοίχο του θεάτρου.

Η επιτροπή προγραμματισμού του Φεστιβάλ μεριμνά ιδιαίτερα ώστε να διασφαλιστεί ότι κάθε χρόνο υπάρχει κάτι για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Ο στόχος του Φεστιβάλ είναι διττός :

1.Η ανάδειξη και προώθηση εγχώριων και διεθνών καλλιτεχνών

2.Η προβολή ποιοτικών εκδηλώσεων για την ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής του νησιού, της οικολογικής συνείδησης των κατοίκων και των επισκεπτών και την προώθηση της συλλογικής και εθελοντικής δραστηριότητας

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πάρκου Πάρου, που αφορά στο διάστημα από 20 Ιουλίου έως αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ αναφορά γίνεται και στον Αγώνα Τριάθλου που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο.

Το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου

Το Πάρκο είναι μια δημοτική Α.Ε. που ιδρύθηκε το 2009 και λειτουργεί για την προστασία και την ανάδειξη της χερσονήσου του Αϊ Γιάννη-Δέτη. Πρωταρχική φιλοδοξία και σκοπός του Πάρκου είναι να προβληθεί ως παράδειγμα και μοντέλο κοινωνικής υπηρεσίας και να δώσει μια άλλη προοπτική στον πολιτιστικό και ποιοτικό τουρισμό στα νησιά του Αιγαίου και της Ελλάδας.

Η συνολική έκταση του Πάρκου είναι 800 στρέμματα, ιδιοκτησίας Δήμου Πάρου, και περιλαμβάνει:

- πετρόχτιστο αναψυκτήριο

- σινεμά

- ημι-υπαίθριο εκθεσιακό χώρο

- αμφιθέατρο 700 θέσεων

- οργανωμένες και μη παραλίες

- δίκτυο μονοπατιών 7χμ.

- πάρκιγκ 300 θέσεων

 

Πηγή:http://www.in.gr