Επικαιρότητα

Δωρεάν ηλιακή ενέργεια σε 2 εκατομμύρια κατοίκους στο Περού

Δωρεάν ηλιακή ενέργεια σε 2 εκατομμύρια κατοίκους στο Περού Το Περού διατίθεται να προσφέρει δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια σε πάνω από 2 εκατομμύρια από τους φτωχότερους κατοίκους του, με τη βοήθεια της ηλιακής τεχνολογίας.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Εξορύξεων, Jorge Merino, ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Πρόγραμμα Φωτοβολταϊκής Ηλεκτροδότησης Κατοικιών (National Photovoltaic Electrification Program), θα προσφέρει ηλεκτρισμό σε φτωχά νοικοκυριά μέσω φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.

Η πρώτη φάση του προγράμματος έχει ως στόχο να παρέχει ηλιακά συστήματα σε μισό εκατομμύριο πολύ φτωχές οικογένειες, σε περιοχές που υπολείπονται ακόμη και την πρόσβαση στο κεντρικό δίκτυο ηλεκτρισμού. Αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τοπικούς εγκαταστάτες, ενώ ο Υπουργός δήλωσε ότι η διαδικασία πλειστηριασμού θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος, για τα υπολειπόμενα πάνελ.

Το έργο ξεκίνησε στην περιοχή Contumaza, μια επαρχία της νοτιοανατολικής Cajamarca, με την εγκατάσταση 1.600 φωτοβολταϊκών πάνελ. Με την ολοκλήρωση του έργου, ο Merino αναμένει την ηλεκτροδότηση του 95% του Περού, ως το 2016.

 

Πηγή:http://www.4green.gr