Επικαιρότητα

Αυτόνομη μικρο-κατοικία εκτός δικτύου στη Γερμανία

Αυτόνομη μικρο-κατοικία εκτός δικτύου στη Γερμανία Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano σχεδίασε και κατασκεύασε μια μικρο-κατοικία 7,5 τετ. μέτρων, στους κήπους του Vitra Campus στο Weil am Rhein της Γερμανίας.

Η κατασκευή, που ονομάστηκε Diogene, προς τιμήν του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Διογένη του Κυνικού, προσφέρει απλές ανέσεις για έναν άνθρωπο- Η μικρο-κατοικία αποτελείται από έναν χώρο με αναδιπλούμενο γραφείο και καρέκλα, έναν καναπέ και εντοιχισμένους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και ένα ξεχωριστό χώρο με μια τουαλέτα κομποστοποίησης, πλάκα ντους και μια μικρή μονάδα κουζίνας με ενσωματωμένο νεροχύτη και ψυγείο.

Αυτό που πραγματικά κάνει αυτό το μικρό σπίτι λειτουργικό, ωστόσο, είναι η ποσότητα του χώρου αποθήκευσης. Οι μονάδες αποθήκευσης έχουν ενσωματωθεί σε ολόκληρη την μονάδα, χτισμένες μέσα στους τοίχους, τα πατώματα, ακόμα και την οροφή. Επιπλέον, κάθε εσωτερικό στοιχείο έχει εργονομικά σχεδιασμένο ώστε να καταλαμβάνει το ελάχιστο ποσοστό του χώρου, καθώς και για εύκολη χρήση.

Μια σειρά από βιώσιμες τεχνολογίες έχουν τεθεί σε χρήση στο εξωτερικό, πάνω και κάτω, της μονάδας, δίνοντάς της το εκτός δικτύου καθεστώς. Η οροφή είναι εξοπλισμένη με έναν λέβητα και ηλιακούς συλλέκτες, που παρέχουν το σπίτι με ζεστό νερό και αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει τα εσωτερικά φώτα LED, την ηλεκτρική κουζίνα και ένα μικρό ψυγείο. Το βρόχινο νερό συλλέγεται και αποθηκεύεται σε ειδικά δοχεία που βρίσκονται κάτω από το σπίτι. Στη συνέχεια το νερό διηθείται, αντλείται και χρησιμοποιείται για το ντους και κουζίνα.

 

Πηγή:http://www.4green.gr