Επικαιρότητα

«Έκρηξη» των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ολλανδία

«Έκρηξη» των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ολλανδία Η ολλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει σταδιακά ένα πανεθνικό δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η κυβέρνηση διατίθεται για αυτή την ενέργεια ως μέρος μιας ενέργειας για την ανάπτυξη περισσότερων φιλικών προς το περιβάλλον μεταφορών. Η Ελβετική ABB, εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας και αυτοματισμού, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι συνεργάζεται με την ολλανδική startup εταιρεία Fastned, για την εγκατάσταση φορτιστών EV (Electric Vehicles) σε περισσότερους από 200 σταθμούς σε όλη την Ολλανδία, με τουλάχιστον ένα σταθμό κάθε 50 χιλιόμετρα. Με περισσότερα από 16 εκατομμύρια κατοίκους, η Ολλανδία είναι, μέχρι σήμερα, η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα που πρόκειται να εφαρμόσει ένα πανεθνικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με την ABB, οι 50 κιλοβάτ Terra φορτιστές της, είναι σε θέση να επαναφορτίσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα σε 15 ως 30 λεπτά. Οι πρώτοι φορτιστές θα παραδοθούν τον Σεπτέμβριο του 2013, ανακοίνωσε η εταιρεία. Η Fastned, η οποία ιδρύθηκε το 2011, θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή περισσότερων από 200 σταθμών, ο καθένας εξοπλισμένος με ένα θόλο από ηλιακά πάνελ, ως το 2015.

Η ΑΒΒ είχε εμπλακεί σε μια παρόμοια πρωτοβουλία νωρίτερα φέτος, όταν η Εσθονία ξεκίνησε ένα πανεθνικό δίκτυο φόρτισης EV, με περισσότερους από 160 σταθμούς.

Η ολλανδική πρωτοβουλία, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2011, υπογραμμίζει την αυξανόμενη προθυμία των κυβερνήσεων να τονώσουν την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Πηγή:http://www.4green.gr