Επικαιρότητα

Η Apple κατασκευάζει ηλιακό πάρκο με την NV Energy του Buffett

Η Apple κατασκευάζει ηλιακό πάρκο με την NV Energy του Buffett Η Apple ο γίγαντας της Silicon Valley σχεδιάζει μια ηλιακή εγκατάσταση 20MW για να τροφοδοτήσει ένα νέο κέντρο δεδομένων της εταιρείας, που θα κατασκευαστεί στη Νεβάδα.

Το εργοστάσιο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την NV Energy, που αποκτήθηκε πρόσφατα από την MidAmerican Energy, μέλος της αυτοκρατορίας επενδύσεων Berkshire Hathaway Warren Buffett και που κατασκευάστηκε από την SunPower.

Η Apple ανέφερε ότι η προτεινόμενη ηλιακή συστοιχία, θα κατασκευαστεί στην Κομητεία Washoe της Νεβάδα, και συμβάδιζε με τη φιλοδοξία της εταιρείας να τροφοδοτήσει όλα τα κέντρα δεδομένων της με ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Όλα τα κέντρα δεδομένων της Apple χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμη ενέργεια, και είμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη αυτού του στόχου στο νέο μας κέντρο δεδομένων Reno, χρησιμοποιώντας την πιο εξελιγμένη σε υψηλή απόδοση συγκέντρωσης ηλιακών συλλεκτών. Αυτό το έργο δεν θα παρέχει μόνο ανανεώσιμη ενέργεια για το κέντρο δεδομένων μας, αλλά θα παρέχει καθαρή ενέργεια στο τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, μέσα από μια πρωτόγνωρη συνεργασία με την NV Energy. Όταν ολοκληρωθεί, η 137-στρεμμάτων ηλιακή συστοιχία θα παράγει περίπου 43,5 εκατ. κιλοβατώρες καθαρής ενέργειας, που θα ισοδυναμεί με την λήψη 6.400 επιβατικών οχημάτων από το δρόμο ανά έτος. ”

 

Πηγή:http://www.greenbusiness.gr