Επικαιρότητα

Ακουστικά που φορτίζουν το κινητό με ηλιακή ενέργεια

Ακουστικά που φορτίζουν το κινητό με ηλιακή ενέργεια Ένας βρετανός σχεδιαστής από τη Γλασκώβη αποκάλυψε το πρωτότυπο ζευγάρι ακουστικών του, το οποίο υποστηρίζει πως μπορεί να φορτίζει τη συσκευή του κινητού με την ηλιακή ενέργεια! Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συσκευή, που εξοικονομεί ενέργεια (ρεύμα) και ταυτόχρονα σας απαλλάσσει από τη συνεχή ανησυχία να τελειώσει η μπαταρία σας όσο είστε έξω.

Ο Άντριου Άντερσον δημιούργησε τα ακουστικά αυτά με το όνομα OnBeat κατόπιν έμπνευσης του πατέρα του, Φρανκ. Τα «ανέβασε» στην ιστοσελίδα συγκέντρωσης κεφαλαίων Kickstarter και με τον τρόπο αυτό, ελπίζει να λάβει χρηματοδότηση αρκετή (περίπου 200.000 λίρες), για να μπορέσει να κυκλοφορήσει το προϊόν του στην αγορά το 2014.

Η συσκευή, μπορεί να «φορτίσει» συσκευές κινητής τηλεφωνίας, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια. Συγκεκριμένα τα ακουστικά διαθέτουν ενσωματωμένα εύκαμπτα ηλιακά μίνι – πάνελ, κάθε ένα από τα οποία μπορεί να τροφοδοτήσει ηλεκτρικές συσκευές με 0,55 βατ. Η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε δύο μικρές μπαταρίες λιθίου, οι οποίες θα συνδέονται με τη συσκευή του τηλεφώνου. Για την πλήρη φόρτιση του κινητού σύμφωνα με τον δημιουργό, αρκεί μια βόλτα απόστασης 4 με 7 χιλιόμετρα.

Η ιδέα χρήσης ανανεώσιμων πηγών για τη φόρτιση συσκευών, αποδεικνύεται δημοφιλείς μεταξύ των κατασκευαστών. Αρκετοί είναι οι εφευρέτες, που προσπαθούν να αξιοποιήσουν την ενέργεια που παράγεται από το περπάτημα. Για παράδειγμα μέσω του ίδιου site, ένας Αμερικανός εφευρέτης επιχειρεί να συγκεντρώσει χρήματα για έναν μηχανισμό που τοποθετείται στο εσωτερικό του παπουτσιού, και φορτίζει πλήρως μπαταρίες μετά από περπάτημα 4-8 χιλιομέτρων.

 

Πηγή:http://www.flowmagazine.gr