Επικαιρότητα

NuOffice: το βιωσιμότερο κτίριο στον κόσμο

NuOffice: το βιωσιμότερο κτίριο στον κόσμο Ένα πρόσφατα ολοκληρωμένο σύμπλεγμα γραφείων στο Μόναχο, το NuOffice, χαρακτηρίζεται ως το πιο βιώσιμο κτίριο στον κόσμο.

Το κτίριο ανατέθηκε από την Haupt Immobilien, και έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια, τόσο της ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενης ερευνητικής ομάδας DIRECTION, όσο και από το τμήμα Φυσικής Κτιρίων του Ινστιτούτου Fraunhofe. Το NuOffice κατάφερε να αποσπάσει πολύ εύκολα την πιστοποίηση LEED Platinum, πετυχαίνοντας μάλιστα την υψηλότερη βαθμολογία που έχει εκδοθεί ποτέ από τον οργανισμό, για ένα κτίριο του είδους του.

Το NuOffice έλαβε 94 πόντους στην κατηγορία Core and Shell του LEED, σημειώνοντας το υψηλότερο σκορ στην κατηγορία, για ένα κτίριο του τύπου του, μέχρι σήμερα.

Το NuOffice είναι εξοπλισμένο με ένα φωτοβολταϊκό ηλιακό σύστημα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της οροφής του κτιρίου, με εξαιρετική μόνωση τριπλών τζαμιών στα παράθυρά του. Ο αποτελεσματικός φωτισμός LED, διαχειρίζεται από ένα σύστημα παρακολούθησης, το οποίο υπολογίζει την ποσότητα του διαθέσιμου φυσικού φωτός της ημέρας, σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς οι σχεδιαστές ήταν προσεκτικοί στον περιορισμό της φωτορύπανσης, όπου είναι δυνατόν.

Το κτίριο προσφέρει άφθονες επιλογές για δημόσια συγκοινωνία και πολλαπλές υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Περιλαμβάνει, επίσης, ένα σύνθετο παθητικό σύστημα ψύξης το οποίο φαίνεται να αξιοποιεί υπόγεια ύδατα, τα οποία ίσως λειτουργούν ως ψήκτρα. Δυστυχώς, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το σύστημα, και μάλιστα για ένα μεγάλο μέρος της βιώσιμης τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

 

Πηγή:http://www.4green.gr