Επικαιρότητα

Προς Χρεοκοπία Οδεύει η Γερμανική Conergy

Προς Χρεοκοπία Οδεύει η Γερμανική Conergy Η γερμανική Conergy, μια από τις πιο γνωστές εταιρείες του κλάδου των φωτοβολταϊκών, ανακοίνωσε ότι θα υπαχθεί στις ρυθμίσεις περί χρεοκοπίας, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Αιτία για τις δυσκολίες αυτές αποτελεί τόσο η καθυστέρηση των εσόδων από ένα μεγάλο σχέδιο της εταιρείας, όσο και η αδυναμία συνομολόγησης δανείου το οποίο θα κάλυπτε τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες.

Η διοίκηση της εταιρείας τόνισε επίσης ότι θα ήθελε να συνεχιστεί η λειτουργία της με τη βοήθεια ενός επενδυτή, αλλά σε κάθε περίπτωση, η σχετική αίτηση περί χρεοκοπίας θα κατατεθεί σύντομα στο δικαστήριο του Αμβούργου.

Πάντως, πίσω από την επερχόμενη χρεοκοπία της Conergy κρύβονται βαθύτεροι λόγοι που έχουν να κάνουν με την αγορά φωτοβολταϊκών στη Γερμανία και στην Ευρώπη. Τον τελευταίο χρόνο, οι επιδοτήσεις για τα φωτοβολταϊκά μειώθηκαν αισθητά σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές, ενώ υπάρχουν και αρκετοί άλλοι περιορισμοί, όπως είναι για παράδειγμα η απαγόρευση νέων αδειών που ισχύει στη χώρα μας. Παράλληλα, ο ανταγωνισμός από τα φθηνά κινέζικα φωτοβολταϊκά διαβρώνει διαρκώς τη θέση των ευρωπαϊκών κατασκευαστών.

 

Πηγή:http://www.energia.gr