Επικαιρότητα

Ακυρώσεις πτήσεων λόγω ηφαιστειακής τέφρας

Ακυρώσεις πτήσεων λόγω ηφαιστειακής τέφρας Τέσσερις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, ακύρωσαν τουλάχιστον 10 πτήσεις που θα έφταναν ή θα αναχωρούσαν από το διεθνές αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού, λόγω των εκπομπών τέφρας, από το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ.

Μετά τις ακυρώσεις των πτώσεων των εταιρειών United Airlines, Delta Airlines, Alaska Airlines και AirTran, που ήρθαν ως μέτρο προφύλαξης, εκατοντάδες επιβάτες έχουν μπλοκαριστεί στον τερματικό σταθμό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου. Αλλά και την Πέμπτη 60 πτήσεις των αμερικανικών εταιρειών, ακυρώθηκαν λόγω της αύξησης στην ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά από το μεξικανικό εθνικό κέντρο για την αντιμετώπιση καταστροφών στις 11:00 τοπική ώρα (GMT 16:OO της Παρασκευής ), το ηφαίστειο συνέχισε να «εκτοξεύει» αέρια, καθώς επίσης και ηφαιστειακή τέφρα σε ύψος 1,5 χιλιομέτρου. Το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ που είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Μεξικού με υψόμετρο 5.452 μέτρα, βρίσκεται σε διαδικασία ενεργοποίησης από το Μάιο.

 

Πηγή:http://www.real.gr