Επικαιρότητα

Έργο αφαλάτωσης στο Μαρόκο από την κυπριακή «Καραμοντάνη»

Έργο αφαλάτωσης στο Μαρόκο από την κυπριακή «Καραμοντάνη» Έργο αφαλάτωσης, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε για την αγορά του Μαρόκο η εταιρεία Καραμοντάνη. Το έργο αφορά την κατασκευή και συντήρηση -για 1 χρόνο- μονάδας αφαλάτωσης στις δυτικές ακτές του Μαρόκο.

Tο έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιου του 2014. Μάλιστα, από την εταιρεία Καραμοντάνη εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αφού αφενός δεν έχουν πάρει άλλο έργο στη χώρα ποτέ ξανά και αφετέρου το Μαρόκο προβάλλει ως χώρα με πολλές ευκαιρίες, αφού κάνει όλο και περισσότερα έργα υποδομής και ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι, η μονάδα αφαλάτωσης θα έχει παραγωγική δυνατότητα 17 χιλιάδων κυβικών τόνων νερού την ημέρα και αποτελεί κομμάτι ευρύτερου έργου στην περιοχή που είναι σε απομακρυσμένο σημείο του Μαρόκο (σε ανατολικό μέρος της χώρας με κατεύθυνση στις δυτικές ακτές του αφρικανικού κράτους).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Καραμοντάνη στοχεύει σε εξασφάλιση πολύ μεγαλύτερου έργου στη Σαουδική Αραβία που επίσης αφορά σε κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης, παραγωγικής δυνατότητας 120 χιλιάδων κυβικών νερού την ημέρα.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr