Επικαιρότητα

Το πρώτο App που διδάσκει τον πολιτισμό μας... στο εξωτερικό!

Το πρώτο App που διδάσκει τον πολιτισμό μας... στο εξωτερικό! Ο πολιτισμός της Ελλάδας ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας... Σαν ένας πλοηγός, η πρωτοποριακή και μοναδική εφαρμογή «Greece: History and Culture παρουσιάζει μνημεία αιώνων, ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες γύρω από τον πολιτισμό αναδεικνύοντας το πολύτιμο παρελθόν της χώρας μας στο εξωτερικό. Ολα αυτά πέρασαν από τα χέρια δυο αδερφών, του Δημήτρη και Τάσου Βούλγαρη... για να φτάσουν στην τελική απεικόνιση τους στο κινητό μας. Στην οθόνη κάθε «έξυπνης» συσκευής αναδύεται η μυρωδιά της αρχαιότητας και η αλήθεια της μοντέρνας ιστορίας... με ένα απλό πάτημα του χεριού σας πάνω στο γνωστό app.

Το πρώτο app που διδάσκει τον πολιτισμό μας... στο εξωτερικό!Η Ελλάδα μπορεί να περνάει μια κρίσιμη στιγμή... αλλά η έμπνευση και ο πατριωτισμός των δυο αδερφιών από τον Αχινό της Φθιώτιδας ανέβασε την Ελλάδα στα μάτια των ξένων! Μας θυμίζουν την αξία του πολιτισμού και μας εξιστορούν τους πολέμους, τα ιστορικά γεγονότα και τη σημασία των αρχαιολογικών μνημείων.

Όπως αναφέρει ο κ.Βούλγαρης στο flowmagazine.gr: «Πέρα από μια επιχειρηματική κίνηση, ο σκοπός της εφαρμογής ήταν να γίνει ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Θέλαμε να αναδείξουμε ποια είναι πραγματικά η χώρα μας, ώστε να μην μένουν όλοι στα λόγια των ειδήσεων». Μέχρι στιγμής, το «Greece: History and Culture» έχει αποτελέσει το εργαλείο των τουριστών, οι οποίοι μαθαίνουν ποιο ιστορικό σημείο υπάρχει κοντά τους και όλες τις πληροφορίες γύρω από την ιστορία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Τάσο Βούλγαρη, η αποδοχή ήταν τεράστια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα... γιατί ο στόχος ήταν και πατριωτικός! Η γλώσσα της εφαρμογής προς το παρόν είναι η Αγγλική, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Τάσου Βούλγαρη στο flowmagazine.gr, η εφαρμογή θα διατεθεί στα Ελληνικά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013… εντελώς δωρεάν για τους πολίτες της χώρας μας.

Το πρώτο app που διδάσκει τον πολιτισμό μας... στο εξωτερικό!«Μπορεί το συγκεκριμένο app να αποτελεί ένα εργαλείο για τους τουρίστες της Ελλάδας... αλλά οι περισσότεροι δείχνουν ενδιαφέρον για την ουσία της Ελληνικής ιστορίας. Ανακαλύπτουν περιόδους από την παλαιολιθική μέχρι τη σύγχρονη και φωτογραφίες με την πολιτική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας», σχολιάζει ο δημιουργός του «Greece: History and Culture» στο flowmagazine.gr. Πέρα από τα συμπυκνωμένα και μεστά κείμενα του app, διαθέτει αναζήτηση πληροφοριών με βάση το έτος ή το ιστορικό πλαίσιο και ένα χρονολόγιο γεμάτο με σημαντικά γεγονότα από το 1300 π.Χ. μέχρι το 1941.

Παράλληλα, στο δυναμικό χάρτη της εφαρμογής έχουν καρφιτσωθεί όλα τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας, γεγονός που βοηθά το συνδυασμό του με το GPS του κινητού. Ενεργοποιώντας το, ο χρήστης λαμβάνει τις ακριβείς τοποθεσίες και πληροφορίες για το πιο κοντινό μνημείο. Αξιοσημείωτες θεωρούνται και οι κατηγορίες “People” με την προβολή μεγάλων προσωπικοτήτων της χώρας και των “Stories” που παρουσιάζουν άγνωστες ιστορίες που εμπνέουν και αναδεικνύουν μια άλλη Ελλάδα!

Το πρώτο app που διδάσκει τον πολιτισμό μας... στο εξωτερικό!Τα δύο αδέρφια, ο αρχαιολόγος Δημήτρης και ο προγραμματιστής Τάσος Βούλγαρης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για... το καλό της χώρας! Έχοντας μεγαλώσει σε ένα χωριό με πολλά αρχαιολογικά μνημεία, κατάφεραν από το Μάϊο του 2012 να κερδίσουν χιλιάδες χειροκροτήματα, με την Αμερική να «χτυπά» κόκκινο στις πωλήσεις και την Ελλάδα, την Αγγλία, την Αυστραλία, την Ολλανδία και τη Σουηδία να ακολουθούν.

Πάνω από 5.000 χρήστες έχουν αγοράσει την μοναδική εφαρμογή από το AppStore με το αντίτιμο των 4,49 ευρώ, με την προϋπόθεση βέβαια οτι κρατάνε στο χέρι τους ένα iphone ή ipad με ios 5 ή νεότερο. Ακόμα και διάσημοι από το εξωτερικό, όπως είναι ο Νίκος Αλιάγας, Rita Wilson, η Maria Menounos και η Nia Vardalos προσπαθούν με κάθε τρόπο να προωθήσουν την ιδέα. Μπορεί να κλείστηκαν για 3-4 μήνες μέσα στο σπίτι και να εργάστηκαν για ατελείωτα 24ωρα, αλλά δικαιώθηκαν...

 

Πηγή:http://www.flowmagazine.gr