Επικαιρότητα

Μόλις 4 αιτήσεις για ΑΠΕ τον Ιούνιο

Μόλις 4 αιτήσεις για ΑΠΕ τον Ιούνιο Αιτήσεις για μόλις τέσσερα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατατέθηκαν στη ΡΑΕ για τον κύκλο Ιουνίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρχή. Πρόκειται για δύο έργα αιολικής ενέργειας, ένα βιομάζας και ένα υδροηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία στο σύνολό τους έχουν ισχύ 38,35 MW.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα αιολικό πάρκο της εταιρείας Θηβαϊκός Άνεμος, ισχύος 15 MW στη Βοιωτία (Δήμος Θηβαίων), ένα αιολικό της Αιολική Προφήτης Ηλίας, ισχύος 22 MW στη Μαγνησία (Δήμος Νοτίου Πηλίου), ένα μικρό υδροηλεκτρικό, ισχύος 0,15 MW του Δήμου Καρπενησίου και ένα σταθμό βιοαερίου, ισχύος 1,2 MW στο Λασίθι (Δήμος Σητείας) από την Βιοαέριο Κρήτης Ενεργειακή.

Ο μικρός αριθμός των έργων είναι ενδεικτικός της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως οι μειωμένες εγγυημένες τιμές, η έλλειψη ρευστότητας κλπ.

Βεβαίως, τεράστιο ρόλο στο πώς διαμορφώθηκαν οι αιτήσεις του Ιουνίου παίζει το γεγονός του «παγώματος» των νέων αδειοδοτήσεων για τα φωτοβολταϊκά.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr