Επικαιρότητα

Εκπληκτικό φυσικό σιντριβάνι

Εκπληκτικό φυσικό σιντριβάνι Κοντά στη μικρή πόλη Bicheno στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, στο νησί της Τασμανίας, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο γνωστό ως φυσητήρας (σ.σ. blowhole) προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης στους επισκέπτες.

Κάθε φορά που ο φυσητήρας «εκρήγνηται», ένα εντυπωσιακό φυσικό σιντριβάνι δημιουργείται που ποτέ δεν ξέρεις τι μέγεθος νερού αλλά και τι σχήμα θα πάρει. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, πάντως: Θα βραχείτε έτσι ή αλλιώς! Στην ουσία το νερό της θάλασσας βρίσκει δίοδο κάτω από τα βράχια και εκτινάσσεται προς την επιφάνεια.

Ακόμα κι όταν η θάλασσα είναι ήρεμη το σιντριβάνι δεν χάνει τη δύναμή του αλλά ούτε και την ομορφιά του. Όταν πάντως η θάλασσα είναι μανιασμένη, το ύψος της εκτίναξης του νερού μπορεί να φτάσει μέχρι και 6 μέτρα.

Ο φωτογράφος Andrew Wallace έγινε κυριολεκτικά μούσκεμα για να τραβήξει τις συγκεκριμένες λήψεις, ενώ η γυναίκα του το διασκέδασε, όπως λέει ο ίδιος. «Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν με την κάμερα, η οποία, αφού πήρα τις φωτογραφίες, αρνήθηκε να ξαναλειτουργήσει», συμπληρώνει.

 

Εκπληκτικό φυσικό σιντριβάνι

Πηγή:http://www.perierga.gr