Επικαιρότητα

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα ηλιακών οροφών των ΗΠΑ, στο Λος Άντζελες

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα ηλιακών οροφών των ΗΠΑ, στο Λος Άντζελες Ο Οργανισμός Ύδρευσης και Ενέργειας του Λος Άντζελες επεκτείνει σταδιακά το μεγαλύτερο αστικό πρόγραμμα οροφών της χώρας, που θα πληρώνει τους κατοίκους για την περίσσια ηλιακή ενέργεια που παράγουν, πάνω από τις δικές τους ανάγκες.

Το κίνητρο αυτό θα προσφέρει στους κατοίκους έναν ακόμη λόγο για να εγκαταστήσουν περισσότερο ηλιακό δυναμικό στις στέγες τους, από όσο τους αρκεί για να καλύψουν τις οικιακές τους ανάγκες.

Την Τετάρτη, το πρώτο ηλιακά watt, που παράγονται στο πλαίσιο του προγράμματος Clean LA Solar, ήρθαν από την ταράτσα ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων στο Βόρειο Hollywood.

Οι LA Times αναφέρουν ότι ο στόχος της προσπάθειας αυτής, είναι η παραγωγή 150MW ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας, αρκετής για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών 30.000 νοικοκυριών. Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες ελπίζει να προσελκύσει επενδύσεις συνολικά $500 εκατομμυρίων, από μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα επιχειρήσεων που θέλουν να επενδύσουν στην προσπάθεια της πόλης να γίνει «πράσινη», μέσω μεγάλων συγκροτημάτων ηλιακών συστοιχιών σε οροφές.

 

Πηγή:http://www.4green.gr