Επικαιρότητα

Στον 100ο Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας αφιερωμένη η σελίδα της Google

Στον 100ο Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας αφιερωμένη η σελίδα της Google Αρχίζει σήμερα ο 100ος ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας, ο σημαντικότερος αγώνας της επαγγελματικής ποδηλασίας δρόμου, αλλά και μαζί με το «Γουίμπλεντον», το ένα από τα δυο μεγαλύτερα ετήσια αθλητικά γεγονότα στον κόσμο.

Στις 23 ημέρες της διάρκειάς του, εκατομμύρια φίλοι του αθλήματος θα βρεθούν σε όλα τα σημεία της διαδρομής για να χειροκροτήσουν από κοντά τους κορυφαίους ποδηλάτες του κόσμου, ενώ περίπου 3.5 δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν από τις οθόνες τους τα 21 ετάπ που θα αναδείξουν τον μεγάλο νικητή στα Ηλύσια Πεδία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τα περισσότερα μεγάλα ονόματα του πελοτόν θα βρεθούν στη γραμμή της εκκίνησης, στο Πόρτο Βέκιο της Κορσικής, για να διεκδικήσουν την κίτρινη φανέλα. Μοναδικοί απόντες, ο περσινός νικητής Μπράντλεϊ Γουίγκινς και ο νικητής του Γύρου Ιταλίας Βιντσέντζο Νίμπαλι. Αντίθετα, έχουμε την επανεμφάνιση του Αλμπέρτο Κονταδόρ και του Άντι Σλεκ, που μαζί με τον Καντέλ Έβανς θα είναι οι τρεις ποδηλάτες που έχουν κερδίσει τον Γύρο Γαλλίας και στο παρελθόν.

Φυσικά παρών θα είναι και ο Κρις Φρουμ της Sky, το υπ’ αριθμό ένα φαβορί για την κατάκτηση της φετινής νίκης.

Η διαδρομή είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με την περσινή, αφού απουσιάζει το 50% των χιλιομέτρων της ατομικής χρονομέτρησης, ενώ αντίθετα, τα βουνά είναι και περισσότερα και πιο δύσκολα, με αποκορύφωμα το 18ο ετάπ και τη διπλή ανάβαση στο Alpe d’Huez, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν!

Το φετινό Tour θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του από την Κορσική και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια διαδρομή σύμφωνα με τη φορά του ρολογιού. Έτσι το πελοτόν θα ανέβει πρώτα τα Πυρηναία και μετά τις Άλπεις, πριν ολοκληρώσει τον αγώνα στο Παρίσι, μετά από 3.403.5 χιλιόμετρα.

 

Στον 100ο Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας αφιερωμένη η σελίδα της Google

Στον 100ο Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας αφιερωμένη η σελίδα της Google

Πηγή:http://www.sport24.gr