Επικαιρότητα

Η Σαντορίνη ο πιο δημοφιλής προορισμός στη Μεσόγειο

Η Σαντορίνη ο πιο δημοφιλής προορισμός στη Μεσόγειο Ελληνικοί είναι οι τέσσερις από τους πέντε δημοφιλέστερους μεσογειακούς προορισμούς για την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago με βάση τις κριτικές των χρηστών της που δημιούργησαν τη λίστα των 20 δημοφιλέστερων προορισμών της Μεσογείου.

Πρώτος προορισμός και με διαφορά (δημοτικότητα 85) αναδείχθηκε το Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, ενώ στη δεύτερη θέση θέση είναι τα Φηρά Σαντορίνης. Η φυσική ομορφιά του νησιού φαίνεται ότι έπεισε και αυτό το καλοκαίρι τους ταξιδιώτες και της χαρίζουν τις δυο πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις τους.

Στην τρίτη θέση είναι το Κάπρι της Ιταλίας με πολύ μικρή διαφορά από τα Χανιά που καταλαμβάνουν την τέταρτη. Τη «χρυσή» πεντάδα συμπληρώνει το Ρέθυμνο με δημοτικότητα 81, ενώ στη θέση 17 συνταντάμε και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Η Κρήτη και η Σαντορίνη, σύμφωνα με τη λίστα, είναι τα δυο νησιά που έρχονται στο μυαλό των ταξιδιωτών στο άκουσμα της λέξης «Μεσόγειος». Τη λίστα συμπληρώνουν έξι προορισμοί από την Ιταλία, τέσσερις προορισμοί από την Ισπανία, δυο από τη Γαλλία και το Λάγκος της Πορτογαλίας.

Η δημοτικότητα των προορισμών είναι αποτέλεσμα των κριτικών από 39 διεθνείς πλατφόρμες της trivago και 160 διαφορετικές ιστοσελίδες κρατήσεων, ενώ οι προορισμοί έχουν τουλάχιστον 5.000 κριτικές ο καθένας.

Εκρηξη τουριστών στη Ρόδο Δυναμική αύξηση 21,7% σημείωσε η τουριστική κίνηση στη Ρόδο στο πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου καθώς στο νησί των ιπποτών προσγειώθηκαν με πτήσεις τσάρτερ 140.870 τουρίστες έναντι 123.065 επισκεπτών το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Παράλληλα δυσεύρετα είναι πλέον και τα αεροπορικά εισιτήρια για μεμονωμένους ταξιδιώτες, με αποτέλεσμα να προσφέρονται σε αρκετά υψηλές τιμές οι διαθέσιμες θέσεις.

 

Πηγή:http://www.imerisia.gr